EXCLUSIV  Prof.dr. Horațiu Roman: totul despre Endometrioză, la Academia de Sănătate

Profesorul Horațiu Roman, profesor de ginecologie la Clinica Tivoli-Ducos din Bordeaux din Franța, este invitatul de luni, 18 martie, al emisiunii Academia de Sănătate, care va fi transmisă simultan, de DC NEWS și DC MEDICAL, de la ora 11.00. Prof.dr. Horațiu Roman unul dintre cei mai reputați specialiști internaționali în endometrioză.

Endometrioza, boala care afectează, conform estimărilor, 10% dintre femeile cu vârstă reproductivă, este în atenția cercetătorilor din întreaga lume. În rândul acestora, la loc de frunte, este și un om de știință român, stabilit în Franța, care are numeroase cercetări legate de endometrioză, o boală nu pe deplin cunoscută și care pune, din păcate, încă foarte multe probleme în rândul pacientelor, dar și corpului medical.

Este vorba de profesor doctor Horațiu (Horace) Roman, invitatul de luni, 18 martie, al emisiunii Academia de Sănătate, realizată și moderată de Acad.prof.dr. Irinel Popescu.

Emisiunea va fi transmisă simultan, LIVE, pe canalele de Facebook și Youtube, ale DC NEWS și DC MEDICAL, de la ora 11.00.

Ca să facem o scurtă trecere în revistă a parcursului profesional al cunoscutului profesor, vă spunem că:

- Prof. dr. Horace (Horațiu) Roman a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu", Cluj-Napoca, România, în 1993.

- apoi Universitatea Paris-Est, Universite Paris 12, în 1998,

- Are un Master la Universitatea René Descartes, Paris și un doctorat la Universitatea Pierre și Marie Curie, Paris,

- Este membru al Consiliilor de Administrație ale Societății Mondiale de Endometrioză (World Endometriosis Society – WES),  Ligii Europene de Endometrioză (European Endometriosis League – EEL) și Societății Franceze de Chirurgie Pelviană (French Society of Pelvic Surgery–SCGP),

- Este membru al Asociației Americane de Laparoscopie Ginecologică (American Association of Gynecological Laparoscopy – AAGL) și al Societății de Endometrioză și Boli Uterine (Society of Endometriosis and Uterine Diseases – SEUD).

- În februarie anul acesta i-a fost conferit titlul de Doctor Honoris Causa, la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila" din București.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy