Primele măsuri în urma protestului declanşat de medicii de familie

Medici
Medici

Spitalul de Urgenţă Judeţean din Bistriţa şi Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud au anunţat miercuri o serie de măsuri ca urmare a declanşării protestului medicilor de familie.

Spitalul de Urgenţă Judeţean din Bistriţa şi Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud au anunţat miercuri, prin intermediul unui comunicat de presă, o serie de măsuri luate la nivelul Ambulatoriului Integrat, ca urmare a declanşării protestului medicilor de familie, care refuză să continue contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate şi să elibereze reţete gratuite sau compensate.

Aceste măsuri fac referire la persoanele care au nevoie de internare în spital.

"Ca urmare a situaţiei fără precedent din domeniul sanitar, şi anume decizia asociaţiilor profesionale ale medicilor de familie de a nu emite trimiteri şi reţete compensate, vă comunicăm modul în care puteţi beneficia de serviciile medicale de internare ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa. Biletele de trimitere spre internare pot fi eliberate de către medicii de specialitate din cadrul cabinetelor de specialitate ale Ambulatoriului Integrat, conform legislaţiei în vigoare", se precizează în comunicat.

Cele două instituţii au făcut public orarul de funcţionare al cabinetelor din Policlinica Bistriţa, de unde se pot obţine biletele de trimitere spre internare. Comunicatul precizează că persoanele care beneficiază de venit minim nu vor plăti consultaţiile dacă prezintă o adeverinţă de la primăria de domiciliu care să ateste că primesc acest ajutor social.

A fost ataşată comunicatului şi o listă cu 59 de afecţiuni medicale care beneficiază de gratuitate în ambulatoriu, indiferent dacă pacienţii sunt asiguraţi sau nu, în timp ce restul persoanelor cu alte diagnostice va trebui să achite tarifele percepute de către medicii din policlinică.

"Sperăm în rezolvarea cât mai rapidă a acestui diferend între Societatea Naţională de Medicina Familiei şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi ne dorim ca această alternativă să poată suplini la un nivel acceptabil întreaga activitate a medicilor de familie din judeţul Bistriţa-Năsăud", se mai arată în comunicatul de presă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel