Primele declaraţii după negocierile de la Vila Lac. Ce decizii s-au luat - Live text

Iată primele declaraţii ale liderilor politici după negocierile de la Vila Lac. 

Senatul la USR PLUS, Camera Deputaților la PNL

"Cele trei formaţiuni politice au ajuns la o înţelegere pentru Guvern şi pentru funcţii. Florin Cîţu este propunerea PNL pentru funcţia de premier. În ceea ce priveşte preşedintele Senatului, el va aparţine unui candidat din USR PLUS, preşedintele Camerei unui candidat PNL. La Guvern, am decis portofoliile care vor fi ocupate de cei care vor forma Guvernul. Este vorba de doi vicepremieri şi 18 ministere. Din aceastea, 9 la PNL, 6 la USR-PLUS şi 3 la UDMR ", a declarat Ludovic Orban. 

Barna, prima declarație după acord

"Ziua de azi s-a dovedit un pas important spre o coaliţie stabilă în această perioadă complicată în care românii aşteaptă de la Guvern soluţii rapide, dar şi măsuri care să aşeze România pe un drum firesc de dezvoltare. Am găsit cea mai bună soluţie pentru a avea o majoritate parlamentară, dar şi un Guvern care să fie echilibrat. 

Portofoliile asumate de USR-PLUS sunt la Justiţie, Transporturi, Sănătate, Cercetare, Inovare şi Digitalizare, dar şi ministerul Economiei, cu partea de antreprenoriat IMM", a declarat Dan Barna. 

”Am reușit”

"Contrar a ceea ce credeau mulţi, că va fi o negociere dură, cu certuri, iată că după o zi intensă de discuţii, şi multă bunăvoinţă din toate părţile, am reuşit să oferim o structură de Guvern, cu un premier cuvenit. Dan Barna v-a spus care sunt ministerele asumate de USR-PLUS. Justiţia pentru că avem mai multe proiecte, dincolo de a repara ce a stricat PSD. Fondurile Europene, inclusiv PNRR, care va aduce miliarde de euro României. Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, pentru că relansarea economiei va ţine mult de antreprenoriat, apoi cercetarea, inovarea şi digitalizarea înseamnă modernizarea economiei şi administraţiei. Negocierile nu s-au finalizat, dar ce a fost mai greu a trecut", a declarat şi Dacian Cioloş 

”Fără tineret nu există viitor”

"Am avut discuţii principiale în ceea ce priveşte o coaliţie care va dura 4 ani, o stabilitate parlamentară şi o stabilitate guvernamentală după 8 ani în care am avut 12 guverne. Sunt convins că vom asigura investiţiile necesare pentru a creşte economia, vom avea locuri de muncă în siguranţă, vom investi în educaţie şi sănătate. Ne-am asumat să participăm la formarea majorităţii parlamentare şi să participăm în exercitarea atribuţiilor. Vom lua ministerul Dezvoltării, Lucrărilor publice şi Administraţiei, pentru că avem nevoie de a dezvolta toate localităţile în mod echilibrat, ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Ministerul Sportului şi Tineretului. Fără tineret nu există viitor, fără sport nu se poate gândi o societate modernă. Vom avea proiecte, programe, politici bine gândite", a spus şi Kelemen Hunor. 

”Unde e vorba de muncă, nu ne dăm înapoi”

"Am luat MApN, ministerul de Externe, al Finanţelor, MAI, Ministerul Educaţiei, Ministerul Energiei, pentru că am împărţit ministerul Economiei în 2 structuri distincte. De asemenea, am luat Ministerul Agriculturii, ministerul Culturii, ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale. Unde e vorba de muncă, nu ne dăm înapoi", a mai adăugat Ludovic Orban. 

Florin Cîțu, declarație de premier propus

"Aş vrea să mulţumesc Coaliţiei pentru încredere, sunt conştient de responsabilitatea de a conduce un Guvern. Mă voi implica direct pentru a finaliza programul de guvernare. Este nevoie să avem cât mai repede un Guvern, pentru că sunt probleme pe care trebuie să le rezolvăm, în sănătate şi economie", a conchis Florin Cîţu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel