Presa străină: CNA, paralizat în campanie prezidenţiale

În plină campanie electorală, unul dintre actorii principali, Consiliul National al Audioviziualului (CNA), stă pe tușă, pentru că este blocat de lipsa cvorumului.

Potrivit site-ului CNA, rolul său este de a asigura că "posturile de radio și televiziune din România funcționează într-un mediu al libertății cuvântului, responsabilității si competitivitatii", scrie Zoltan Sipos, jurnalist al Index, citat de ziare.com.

În timp ce prima rundă a alegerilor urmează să aibă loc pe data de 2 noiembrie, cvorumul CNA, care are nevoie de 8 persoane, va fi înjumătățit pe 4 noiembrie, când 4 dintre membrii săi își termină mandatele.

"Fără un cvorum, CNA nu poate funcționa, și astfel nu poate sancționa eventualele abuzuri ale posturilor de radio și televiziune în timpul campaniei electorale", spune Narcisa Iorga, membru al CNA. Iorga crede ca politicienii vor beneficia în urma acestei situatii, pentru ca e în interesul lor să aibă un CNA inactiv.

Potrivit unor membri ai CNA, de abia în ianuarie s-ar putea să își refacă cvorumul și capacitatea de a decide în privința sancțiunilor, mult după ce campania și cele două tururi de scrutin vor fi trecut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel