Pregătire în lucrul cu copiii cu autism, pentru cadre didactice, logopezi și părinți

În perioada martie – aprilie – mai 2014, Fundația Romanian Angel Appeal, în parteneriat cu DGASPC Prahova, Complexul de Servicii Comunitare „Sfânta Filofteia” Câmpina, desfășoară un program de pregătire în lucrul cu copiii cu autism, pentru cadre didactice, logopezi si părinți.


În perioada martie – aprilie – mai 2014, Fundația Romanian Angel Appeal, în parteneriat cu DGASPC Prahova, Complexul de Servicii Comunitare „Sfânta Filofteia” Câmpina, desfășoară un program de pregătire în lucrul cu copiii cu autism, pentru cadre didactice, logopezi si părinți.

Programul cuprinzând cursuri, workshop-uri, perfecționare profesională, dotarea centrului Sf. Filofteia cu materiale specifice de lucru, este realizat printr-un proiect adresat copiilor autism din Câmpina și împrejurimi, beneficiari ai Centrului de zi din cadrul Complexului de Servicii Sf. Filofteia Câmpina, desfășurat cu fonduri strânse de Fundația Romanian Angel Appeal la competiția sportivă Câmpina Open Mountain Bike – Race for Autism!, organizată în septembrie 2013 (19.373 lei).

PROGRAMUL de pregătire de la Câmpina cuprinde:

  1. 1.     Instruire pentru cadre didactice

Cursul «Un copil cu autism integrat în școală are o șansă în plus», adresat cadrelor didactice din învățământul primar din Câmpina. Cursul este organizat în 4 școli din Câmpina, pentru 4 serii diferite de participanți. Cursul este susținut de psihologul Mihaela Gheorlan de la Centrul de zi Sf. Filofteia și acoperă temele:

-        tulburările de spectru autist (definiție, caracteristici, diagnosticare);

-        arii problematice/comportamente problematice;

-        caracteristici ale învățării la copiii cu autism;

-        strategii de lucru.

Primul curs se desfășoară în perioada  26 – 28 martie, la Școala Gimnazială Al.I.Cuza din Câmpina, iar la el participă 19 cadre didactice de la Școala Gimnazială Al.I.Cuza, Şcoala cu cls. I-VIII nr. 3, Câmpina, Şcoala cu cls. I-VIII Sanatorială Voila, Câmpina și Școala Constantin Brâncoveanu, Breaza de Sus. La finalul cursului, cadrele didactice participante primesc adeverințe din partea Casei Corpului Didactic Prahova.

Alte 3 cursuri similare vor fi planificate în perioada următoare, la școlile din Câmpina.  

  1. 2.     Sprijin pentru copiii cu autism de la Centrul de zi Sf. Filofteia și părinții lor
  • Workshop de 2 zile cu părinții – discuții cu privire la rezolvarea situațiilor problematice.
  • Achiziționare de materiale pentru intervenții terapeutice în cadrul centrului.
  1. 3.     Instruire pentru specialiști

Participarea a 2 specialiști ai Centrului de zi Sf. Filofteia, la Seworld International Conference (Special Education World), conferință organizată de PECS România şi Fundaţia Don Orione, în colaborare cu Universitatea Bucureşti, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Departamentul de Psihopedagogie Specială, în perioada 4-6 aprilie.

Instruire specifică pentru logopezii din orașul Câmpina.

 

Programul de la Câmpina completează acțiunile de la București ale Fundației Romanian Angel Appeal, din 2 Aprilie – Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, precum și din luna aprilie a.c., lună dedicată internațional luptei în sprijinul cauzei autismului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel