Praful din Sahara ajunge în România

O nor de praf din Sahara va ajunge în cursul zilei de astăzi în România. 

Primele zone afectate ar urma să fie cele din 

Un nor de praf saharian va afecta România, concentraţia maximă a particulelor de praf şi nisip provenit din Sahara urmând să se resimtă în cursul zilei de marţi.

Agenţia Naţională de Meteorologie din Ungaria a avertizat că, începând de duminică seară, norul de praf saharian se află deasupra Ungariei.

Reprezentanţii Agenţiei de Protecţie a Mediului Bihor susţin că nu a existat o avertizare europeană despre fenomen, iar în prezent calitatea aerului se situează în parametri normali, potrivit ebihoreanul.ro.

Norul de praf din martie 

Reamintim că în luna martie un alt nor de praf saharian a ajuns în România. Atunci, fenomenul era favorizat de aerul neobișnuit de rece

"Pe nordul, centrul Europei este un aer foarte rece. Din Marea Mediterana ar veni un aer mai cald si umed, dar intalnind acest aer rece, precipitatiile nu sunt sub forma de ploaie, ci sub forma de ninsoare. Acel ciclon foarte activ este un vartej care absoarbe aerul de prin imprejurimi si il ridica in atmosfera si poate sa absoarba si un aer din nordul Africii, un praf saharian, care poate sa ajunga pana la nivelul norilor sau in nori si prin precipitare acel aer saharian poate sa dea o nuanta de culoare stratului de zapada", preciza meteorologul Romica Jurca.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel