POSTUL PAȘTELUI 2018. Când începe

Ema Apostu / 05 feb 2018 / 12:24 Salveaza PDF Comentarii
postul-Pastelui1
postul-Pastelui1

Postul Paștelui va începe anul acesta la 19 februarie.

Creștinii vor sărbători Paștele pe data de 8 aprilie. Postul Mare, așa cum îl mai numesc românii, va avea o durată de 40 de zile, la care se adaugă și săptămâna Patimilor și se încheie la 7 aprilie.

Postul Paștelui este cel mai lung și mai dur dintre toate celelalte posturi importante și va avea loc înainte Învierii Mântuitorului, potrivit ziarulunirea.

Motivul principal al postirii

Motivul principal al postirii în Postul Paștelui era pregătirea catehumenilor care urmau să fie botezați de Paște și să intre în biserică. Totuși, Postul Paștelui a devenit absolut firesc o perioadă de pregătire spirituală pentru toți creștinii să sărbătorească Învierea Domnului nostru Iisus Hristos.

În Postul Mare creștinii trebuie să dea dovadă de o grijă spirituală sporită, prin renunțarea la alimentele de proveniență animalice. Mai mult, aceștia trebuie să se înalțe sufletește prin rugăciune alături de fapte bune.

Așa cum bine se știe, postul reprezintă reținerea totală de la anumite alimente și băuturi în scop religios și moral. 

Mai mult, creștinii trebuie să se rețină de la anumite gânduri necurate, pofte, patimi sau fapte rele. Acest lucru înseamnă că postul trupesc trebuie însoțit de postul sufletesc.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27