Posibilele cauze ale divorțului cuplului Melinda și Bill Gates. De ce oamenii bogați se despart mai ușor și ce este "sindromul cuibului gol"

Sursă foto: Facebook Bill Gates
Sursă foto: Facebook Bill Gates

Bill și Melinda Gates au părut întotdeauna unul dintre cele mai puternice cupluri, așa că anunțul divorțului a uimit pe multă lume, mai ales că decizia a fost luată după 27 de ani de căsătorie.

 

Bill și Melinda Gates nu au divulgat motivele care au stat la baza deciziei de a divorța după 27 de ani de căsătorie. Păreau fericiți, așa că multă lume se întreabă de ce totuși au decis să se despartă la această vârstă. Există mai multe ipoteze, scrie revista Time.

Una dintre ele este pur și simplu că oamenii își pot permite să se separe. Terapeuții susțin că tot mai multe cupluri decid să se despartă pentru că pot face acest lucru. Explicația este că, într-un moment avansat al vieții, mai ales dacă ambii parteneri lucrează, fiecare poate fi suficient de bogat pentru a putea trăi de unul singur fără probleme. Familia Gates are o avere de 130 de miliarde de dolari de împărțit și se pare că nu a existat un acord prenupțial.

„Cei fără presiuni financiare au, de fapt, mai puține constrângeri care să îi facă să stea împreună dacă ajung într-un moment în care nu mai sunt la fel de fericiți și în care devotamentul scade. Când oamenii au o mulțime de alternative, inclusiv din punct de vedere financiar, le va fi mai ușor să se despartă atunci când distanța dintre ei a crescut prea mult”, a explicat cercetătorul Scott Stanley, de la Universitatea din Denver.

VEZI ȘI: Bill și Melinda Gates, divorț din cauza lui Ann Winbald? Cine este femeia care a stat între ei ani de zile: I-am cerut aprobarea să mă căsătoresc

"Sindromul cuibului gol"

Un alt factor pe care îl întâlnesc mulți terapeuți este așa-numitul „sindrom al cuibului gol”, care apare atunci când copiii pleacă de acasă pentru a-și continua studiile sau pentru a-și întemeia propria lor familie. Copiii cuplului Gates au între 18 și 25 de ani și sunt deja independenți. Fiica lor cea mai mare, Jennifer, care s-a logodit în 2020, a notat pe rețelele de socializare pe 3 mai că perioada recentă a fost „o perioadă dificilă pentru întreaga noastră familie” și că încearcă să ofere sprijin altor membri ai familiei.

Multe cupluri consideră că atunci când nu mai cresc copiii împreună, au puține alte proiecte sau interese în comun. Alții consideră că este un moment să arunce o altă privire asupra a ceea ce își doresc cu adevărat de la viață.

"Au dus vieți foarte paralele"

„Vine un moment în care reevaluezi relația și vezi ce îți oferă ție ca individ.”, spune John Gottman, scriitorul care a publicat cartea "Cele șapte principii pentru a face ca căsătoria să funcționeze", populară în lumea întreagă.

„Dacă o parte a relației este erodată, romantismul, pasiunea, aventura colectivă, atunci o mulțime de cupluri consideră acest lucru ca un moment pentru a încheia relația pe cale amiabilă. Și presupun că, în multe feluri, probabil au dus vieți foarte paralele. Sunt atât de ocupați și amândoi sunt inteligenți, foarte puternici în mod independent.”, a mai spus acesta.

VEZI ȘI: Melinda Gates, replică pentru Bill Gates: Ruptă iremediabil! Cerem curţii să desfiinţeze căsătoria

Este cunoscut faptul că Bill Gates petrece mult timp la birou. În martie 2020, el a anunțat că se retrage din conducerea companiilor Microsoft și Berkshire Hathaway pentru a se dedica Fundației Bill & Melinda Gates, pe care a fondat-o alături de soția sa. Cu toate acestea, cei doi au interese diferite: Bill se concentrează pe problemele legate de schimbările climatice și sănătate, în timp ce Melinda încearcă să rezolve problemele cu care se confruntă femeile. Multe voci susțin că lipsa timpului petrecut împreună ar sta la baza acestui divorț.

Reamintim că în 2019 un alt divorț uimea pe toată lumea. Atunci Jeff Bezos divorța de MacKenzie Scott, după o căsnicie de  25 de ani. MacKenzie Scott s-a căsătorit cu un profesor de la școala unde învață copiii ei, la doi ani de la divorțul de fondatorul Amazon.

VEZI ȘI: Fosta soție a lui Jeff Bezos, MacKenzie, s-a recăsătorit cu un profesor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel