Poliția din Hong Kong a folosit gaze lacrimogene împotriva manifestanților

Poliţia din Hong Kong a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa duminică seara grupuri de manifestanţi, după o nouă demonstraţie masivă împotriva autorităţilor locale pro-Beijing, relatează AFP.

Poliţişti dotaţi cu măşti de gaz şi scuturi au intervenit pentru dispersarea protestatarilor, care au fugit apoi în diferite direcţii, după o confruntare în apropierea unui terminal de feribot pe insula principală a fostei colonii Marea Britanie.

Hong Kong-ul se confruntă de câteva săptămâni cu un val imens de protest pentru respingerea unui proiect de lege, deja suspendat, care permitea extrădarea infractorilor suspecţi în China. Milioane de locuitori din Hong Kong au participat la proteste care au fost în mare parte paşnice dar care uneori au fost reprimate violent de poliţie.

Cerinţele protestatarilor s-au extins pentru a include o anchetă independentă asupra violenţei poliţiei, mai multă democraţie şi păstrarea câştigurilor şi libertăţilor democratice - în special cea de exprimare şi independenţa justiţiei - de care acest teritoriu se bucură teoretic până în 2047, în condiţiile Acordului de retrocedare.

Vezi și: Taiwanul ia în considerare acordarea de azil protestatarilor din Hong Kong

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel