PNL, război cu Firea în Consiliul General

Grupul consilierilor PNL s-a opus proiectelor de înființare a zece societăți comerciale care să fie controlate de municipalitate, în ședința Consiliului General al Municipiului București care a avut loc miercuri.

”Considerăm că orice schimbare de asemenea magnitudine la nivelul administrației locale trebuie să fie mai întâi analizată prin prisma studiilor economice, verificată din punct de vedere juridic și susținută în cadrul unei ample dezbateri publice.

În momentul actual nu a fost înaintată o analiză economică reală despre oportunitatea înființării acestor societăți comerciale, au fost identificate mai multe neclarități din punct de vedere juridic iar dezbaterea publică nu a avut loc într-o manieră aplicată.

PNL refuză să voteze forme fără fond. Susținem în continuare dezbaterea reală și analiza temeinică drept unic punct de plecare pentru orice schimbare de o asemenea anvergură în administrația locală.

Reiterăm nevoia unei consultări publice care să fie aplicată pe fiecare proiect în parte și care să aducă la aceeași masă decidenții politici, experți și reprezentanți ai societății civile precum și ai tuturor categoriilor afectate de schimbările propuse.

În lipsa acestor pași, proiectele propuse de PSD rămân simple idei pe o foaie de hârtie, iar oricine a votat pozitiv pentru acestea a acordat un vot în alb administrației social-democrate, renunțând la responsabilitatea funcției pe care fiecare consilier general trebuie să o aibă.”, se arată într-un comunicat al PNL.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel