PNL, atac la Guvernul Grindeanu. ”Absolut HALUCINANT”

Senatorul PNL Costel Șoptică susține că Guvernul PSD nesocotește puterea legislativă. 

”Încă de la instaurarea sa, Executivul PSD-ALDE s-a remarcat prin iniţierea a numeroase Ordonanţe de Urgenţă, Hotărâri şi alte acte administrative, eludând astfel în mod nepermis atribuţiile forului legislativ de a produce legi pentru cetăţeni. În realitate, în spatele acestor documente cu caracter de lege se ascunde dispreţul total al partidelor de la guvernare la adresa românilor, fapt ce demonstrează fără echivoc că PSD continuă în mod demagogic şi populist promisiunile din campania electorală”, susține Costel Șoptică. 

El atrage atenția că adevărata menire a Parlamentului României nu este aceea de a vota OUG, ci de a dezbate propuneri legislative iniţiate de aleşii trimişi în forul legislativ.

Îndatoririle Parlamentului, încălcate ”cinic și nefondat”

”Asistăm la o suprapunere nepermisă a puterilor unui stat democratic, respectiv la angajarea de către Guvern a prerogativelor forului suprem al democraţiei, Legislativul! În opinia mea, această încălcare a îndatoririlor legislativului este cinică şi nefondată, iar conducerea unei ţări prin ordonanţe nu justifică majoritatea coaliţiei de guvernământ din Parlament. Sunt convins că românii nu îşi doresc o dictatură guvernamentală, ci o mai mare încredere în aleşii trimişi să-i reprezinte! Este absolut halucinant ca singura sarcină a parlamentarilor să fie votarea unor ordonanţe de urgenţă, aşa cum s-a întâmplat până acum în Senat, în condiţiile în care respectivele proiecte de legi puteau fi foarte corect introduse direct pe fluxul parlamentar de către reprezentanţii majorităţii”, a afirmat senatorul botoşănean.

Mai mult, parlamentarul le recomandă românilor să nu aibă încredere oarbă în promisiunile PSD. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel