EXCLUSIV  OUG GRAȚIERE. LIVIU DRAGNEA îngroapă Ordonanța

Președintele PSD, Liviu Dragnea, l-a sfătuit astăzi pe ministrul Justiției, Florin Iordache, să se uite la experiența ”înaintașilor” cu privire la OUG pentru grațiere. 

”Dacă s-a mai dat vreo graţiere prin ordonanţă, poate să dea, dacă nu, nu ştiu dacă e bine”, a afirmat Liviu Dragnea, la ÎCCJ. 

Avocatul Lucian Bolcaș a precizat, pentru DCNews, că nu cunoaște o ordonanță cu privire la grațiere. În 1997 a fost un proiect de lege în acest sens, adoptat în Parlament. Vezi AICI. Fostul avocat al Poporului, Gheorghe Iancu, afirmă că nu a fost luată o astfel de decizie decât prin lege, nu a fost niciunul prin OUG. Adrian Năstase a declarat, pentru DCNews, că ”nici nu ar fi fost bine ca Guvernul să dea OUG pentru că grațierea este o parte a prerogativelor Parlamentului, dacă s-ar fi dat OUG, exista posibilitatea ca Parlamentul să-l respingă și atunci te-ai fi trezit că OUG își face efectul imediat, ies din închisoare câțiva oameni, poate mii, după care Parlamentul respingea și trebuia să-i bagi la loc. Văd situația prin asumarea răspunderii. Presupune o dezbatere în Parlament, care poate să accepte sau nu.” 
 
Prin urmare, Liviu Dragnea îngroapă OUG pe grațiere. 
 
[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel