Orez cu lapte, cel mai simplu desert. Reţeta cu care nu vei da greş

Loredana Brumă / 05 oct 2019 / 16:35 Salveaza PDF Comentarii

Orezul cu lapte este cel mai simplu şi delicios desert. Vă prezentăm o reţetă cu care nu veţi da greş niciodată. 

Ingrediente

 

Un litru de lapte

200 grame de orez

100 grame de stafide

2 plicuri de zahăr vanilat

O esenţă de rom

Zahăr după gust

Scorţişoară

VEZI ŞI Cum să cureţi usturoiul în câteva secunde. Trucurile marilor bucătari

 

Mod de preparare

 

Se pune laptele la fiert. Când dă în clocot se adaugă orezul spălat şi stafidele şi se lasă să fiarbă. Când orezul este aproape fiert, se adaugă zahărul vanilat, esenţa de rom şi zahărul după gust. Se mai lasă 5 minute, apoi se opreşe focul. Se pune într-un bol şi se adaugă scorţişoara.


Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23