Orban i-a dat raportul lui Iohannis. Declarații EXPLOZIVE după întâlnire: DECIZIILE MOMENTULUI

Premierul Ludovic Orban a făcut primele declarații după întâlnirea cu Klaus Iohannis. 

Ludovic Orban a afirmat că l-a informat pe Klaus Iohannis, după prima vizită externă la Bruxelles: ”Înainte de vizita oficială, ne-am coordonat pozițiile. I-am prezentat președintelui o informare detaliată despre discuțiile purtate și modul de susținere a intereselor României în toate subiectele abordate cu oficialii europeni. 

”Parlamentul,  ca o frână pentru Iohannis”

”A doua temă a fost despre alegerile anticipate. O spun clar: președintele României și cu mine  am hotărât că cel mai bine pentru România este să organizăm alegeri anticipate. Românii au arătat clar la referendum, la alegerile pentru PE, la alegerile prezidențiale că nu mai vor PSD la Putere. Parlamentul este dominat de PSD și acționează ca o frână în calea demersurilor președintelui și ale Guvernului pentru a pune în practică voința oamenilor. Este absolut necesar ca puterea să revină la popor și cetățenii să-și aleagă reprezentanții ca să există un Parlament, oglindă fidelă a opțiunilor actuale ale cetățenilor români. (...) Nu pot să vă dezălui strategia, cert este că am convenit împreună, președintele României și cu mine, că e cea mai bună soluție pentru România. Vom găsi cele mai bune soluții pentru a determina declanșarea procedurii de anticipate” a afirmat Ludovic Orban. 

Premierul a mai spus că este preferabil ca alegerile anticipate să fie în același timp cu alegerile locale: ”Ar fi util și bine să fie alegerile anticipate simultan cu localele în cazul în care vom reuși să derulăm procedura necesară până la locale, oricum, la o dată cât mai apropiată cu localele”. 

”Cum să blocheze alegerile anticipate? Ce o să facă? O să voteze ei Guvernul PNL? Vă dați seama că o să râdă toată țara de ei?” a mai spus Orban despre o eventuală piedică din partea parlamentarilor PSD. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel