„Omul-Păianjen” francez se va cățăra pe o clădire în semn de protest față de reforma pensiilor

Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia

Alain Robert, supranumit „Omul-Păianjen”, se va cățăra pe Tour Total din Paris, în semn de protest față de reforma pensiilor.

Alain Robert, numit și „Omul-Păianjen” francez, un alpinist care cucerește cele mai înalte clădiri din lume, a început escalada Tour Total, un zgârie-nori de 48 de etaje din Paris, pentru a-și arăta susținerea față de muncitorii care fac grevă împotriva proiectului de reformă a sistemului de pensii, conform Agerpres.

Cățărătorul de 57 de ani a escaladat peste 100 de construcții, printre care Golden Gate Bridge din San Francisco, dar și cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa, din Dubai.

Escaladare fără echipament

 

De obicei, Alain Robert escaladează clădirile fără o autorizație prealabilă, fiind reținut de mai multe ori de forțele de ordine. Alpinistul asemănat cu eroul Marvel se cațără fără echipament, cu mâinile goale, o pereche de încălțăminte și pudră de cretă pentru a elimina transpirația de pe mâini.

De peste o lună, Franța se confruntă cu greve împotriva inițiativei președintelui Emmanuel Macron de a raționaliza sistemul de pensii.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25