Olt: Mai multe firme au fost amendate pentru neplata salariilor şi neacordarea concediului de odihnă

Mai multe firme din Caracal, dar şi din Balş şi Scărişoara au fost amendate de inspectorii de muncă, în luna septembrie, pentru că aveau angajaţi fără forme legale, dar şi pentru neplata salariilor şi neacordarea concediului de odihnă, valoarea totală a sancţiunilor pentru munca nedeclarată fiind de 220.000 lei. 

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt, cele peste 200 de controale din septembrie au vizat în special firme de construcţii, comerţ, transport rutier de mărfuri şi persoane şi agricultură, fiind descoperite 11 cazuri de muncă nedeclarată.

'În urma controalelor efectuate, s-au identificat 283 deficienţe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, fiind aplicate 158 sancţiuni, din care 142 avertismente şi 12 amenzi în valoare totală de 277.500 lei. Cele mai frecvente deficienţe au fost: neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă; neacordarea repausului săptămânal şi a concediului de odihnă; netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidenţă a Salariaţilor, a contractelor individuale de muncă şi a modificărilor acestora; neacordarea şi neverificarea folosirii echipamentului individual de protecţie; neefectuarea controlului medical periodic', precizează ITM Olt.

Conform unor surse neoficiale, au fost găsiţi lucrători fără forme legale de angajare la o firmă de pază din Caracal care ar fi fost sancţionată din acelaşi motiv şi în prima parte a anului, la două firme de taximetrie din acelaşi municipiu, la o firmă din Brăila cu punct de lucru la Caracal, la o firmă de colectare a deşeurilor din Scărişoara şi la două firme de comerţ din Balş. În septembrie, în judeţul Olt, 17 angajaţi au fost implicaţi în accidente de muncă, în urma cărora trei dintre ei au decedat şi 14 persoane au rămas cu incapacitate temporară de muncă, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel