O navă veche de 500 de ani a fost descoperită în Marea Baltică, într-o stare perfectă de conservare

fotografie-cu-rol-ilustrativ
fotografie-cu-rol-ilustrativ

Cea mai bine conservată navă naufragiată, din vremurile lui Christopher Columbus și Vasco da Gama, a fost descoperită în Marea Baltică, între Suedia și Estonia, potrivit The Independent.

Noua descoperire, denumită Mary Celeste, este în centrul unui mister maritim de o vechime de 500 de ani.

Nava a fost localizată de arheologi la o adâncime de peste 120 de metri la aproximativ 100 de mile sud-est de Stockholm. Aproximativ 99% din nava este intactă - cu stâlpii încă în picioare înalți și cu cele două arme pivotante în pozițiile lor de ardere. Chiar și pompa de santină, elementele de rigidizare, pupa decorat sunt de asemenea vizibile. Probabil, un mic comerciant suedez sau danez să fi fost la cârma acestei, nava a fost aproape sigur construită într-o anumită etapă între 1490 și 1540 - cel mai probabil la începutul secolului al XVI-lea.

Deși, este de departe cea mai bună navă conservată găsită vreodată de la vârsta de descoperire a Europei, ea are un design nord-european, nu unul sud-european. 

Cu toate acestea, dimensiunea navei, forma arcului perfect conservat, proiectarea ancorelor și a catargelor și a riglelor sunt considerate a fi foarte asemănătoare cu cele ale celor două vase mai mici ale lui Columb, Pinta și La Niña pe care le-a folosit împreună cu nava mai mare, Santa Maria, să traverseze Atlanticul și să descopere America în 1492.

Descoperirea va ajuta arheologii și istoricii să înțeleagă mai pe deplin unele dintre tehnologiile navale din vremea lui Columb pentru călătoria sa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel