O bombă din Al Doilea Război Mondial a dus la evacuarea a mii de oameni din Germania

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Mii de persoane au fost evacuate într-un oraş din Germania, din cauza unei bombe din al Doilea Război Mondial. 

Aproximativ 2.800 de persoane au fost evacuate vineri din apartamente şi de la locurile de muncă în oraşul Halle, din estul Germaniei, pentru a le permite autorităţilor să neutralizeze o bombă rămasă din Al Doilea Război Mondial, transmite dpa.

Bomba, cu o greutate de 75 de kilograme, a fost descoperită joi pe un şantier de construcţii din Halle. Containere pline cu pământ au fost plasate în jurul locului bombei pentru a absorbi din şocul exploziei controlate.

În cazuri precedente când au fost dezgropate bombe găsite pe teritoriul Germaniei, încărcăturile explozive au fost dezamorsate prin neutralizarea focoaselor.

Totuşi, această metodă a eşuat atunci când experţii genişti au încercat să dezamorseze bomba găsită joi la Halle, ceea ce i-a forţat să recurgă la o deflagraţie controlată, scrie Agerpres. 

Cea mai mare bombă din Al Doilea Război Mondial, detonată la dezamorsare în Polonia 

Cea mai mare bombă neexplodată de pe teritoriul Poloniei, rămasă din cel de-Al Doilea Război Mondial, a fost detonată în timpul procesului de dezamorsare.

Conform BBC, anunțul a fost făcut de un purtător de cuvânt al Marinei Poloniei, iar niciunul dintre militari nu a fost rănit. Bomba se afla pe fundul unui canal cu ieșire la Marea Baltică, iar 750 de rezidenți au fost evacuați din zonă, în apropierea orașului Świnoujście.

Proiectilul a ajuns în pământ în timpul unui raid al Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii (RAF), moment în care crucișătorul neamț Lutzow a fost scufundat. Supranumită „Tallboy” (înaltul, n.r.), bomba măsura 6 metri și cântărea 5,4 tone. „Procesul de dezamorsare s-a transformat în detonare. Obiectul poate fi considerat neutralizat, nu va mai fi o amenințare pentru canalul de legătură”, a transmis purtătorul de cuvânt al Marinei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel