EXCLUSIV  Numărul de țigări care duce la CANCER. Cel mai mare mit, DISTRUS

Țigările ne pot distruge sănătatea, iar mitul că există fumători care trăiesc și 110 ani nu este relevant.

Prof. Dr. Silviu Constantinoiu, președintele Societății Române de Chirurgie, coordonatorul unui recent Tratat de Patologie și chirurgie esofagiană, șeful Clinicii chirurgicale de la Spitalul Sfânta Maria din București, a fost invitatul DC News în cadrul emisiunii "Academia de Sănătate" realizată de către prof. dr. Irinel Popescu, președinte al Academiei de Științe Medicale.

"Stând de vorbă cu un renumit profesor al Colegiului Medicilor care fuma mult i-am zis: "Nu vă este teamă că puteți face un cancer laringian sau pulmonar sau chiar esofagian?". Dumnealui mi-a răspuns: "Nu prea cred în aceste statistici. În principiu, cred cu totul altceva: că fumătorii nu vor face niciodată Parkinson sau Alzheimer. Celula nervoasă se hrănește cu nicotină". O fi cum zice dânsul, dar în realitate, cei care fumează mai mult de 40 de țigarete pe zi, timp de 20 de ani, este matematic dovedit că, în timp, vor face un cancer pulmonar, un cancer de trahee sau de bronhii, un cancer laringian sau un cancer esofagian. Este aproape matematic. Dovezile acestea... cu unii oameni care vin și spun: 'bunicul meu a fumat toată viața și a trăit 110 ani', nu sunt relevante. Sunt excepții", a zis Prof. Dr. Silviu Constantinoiu la DC News.

Iată răspunsul integral: 

DCNews a demarat, în colaborare cu prof. dr. Irinel Popescu, președinte al Academiei de Științe Medicale, un proiect dedicat informării publicului, dar și a specialiștilor, asupra unor subiecte medicale de actualitate. Seria de emisiuni realizată de profesorul Irinel Popescu, sub egida Academiei de Științe Medicale, este publicată în rubrica Academia de Sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel