Nu te lăsa înșelat de inteligența artificială. Poze false cu Katy Perry, Lady Gaga și Rihanna de la Met Gala s-au răspândit pe internet

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Milioane de oameni păcăliți de pozele false de la Met Gala cu Rihanna, Lady Gaga și Katy Perry.  Îngrijorător de multe poze și videoclipuri sunt modificate cu Deepfake AI.

Unele dintre cele mai mari nume din muzică, divertisment și modă s-au adunat luni la New York pentru evenimentul Met Gala cu tematica "Garden of Time". Fotografiile vedetelor de la Met Gala 2024 s-au amestecat perfect cu imaginile generate de inteligența artificială și postate în mediul online.

Deepfake este o manipulare a unui conținut media (imagine sau videoclip) prin inteligență artificială, în care persoanele fac sau spun lucruri pe care nu le-au spus sau făcut în realitate. Acest tip de tehnologie ne supune unor riscuri foarte mari, fiind foarte ușor să cazi pradă unei escrocherii.

Pozele cu Katy Perry la Met Gala au împânzit internetul strângând milioane de like-uri pe platformele X, TikTok și Instagram. Fanii celebrei artiste s-au lăsat ușor păcăliți de pozele trucate, inclusiv mama acesteia a crezut că fiica sa participă la Met Gala după ce a văzut fotografiile. Pentru a evita orice neînțelegere, Katy Perry a postat un videoclip din studio pentru a dovedi că aceasta era ocupată în timpul evenimentului.

Katy Perry nu a fost singura vedetă care a fost practic photoshopată pe covorul roșu de la Met Gala. O postare virală de pe platforma X a prezentat poze cu Rihanna defilând într-o rochie extravagantă la eveniment, când aceasta era de fapt acasă bolnavă de gripă. Lady Gaga, care nu a mai fost la Met Gala din 2019, și-a făcut din nou apariția pe covorul roșu cu ajutorul inteligenței artificiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel