EXCLUSIV  Monica Pop, recomandare esenţială: Doar aşa le salvaţi vederea copiilor!

Monica Pop a vorbit la DC News despre importanţa efectuării unui control oftalmologic copiilor cu vârsta de 3-4 ani. 

Monica Pop, cunoscutul medic oftalmolog, a vorbit în cadrul emisiunii "Academia de Sănătate" de la DCNews, despre cât de important este ca părinţi să-şi ducă copiii, la vârsta de 3-4 ani, la un control oftalmologic. Este un detaliu esenţial care le poate salva vederea copiilor.

"Din nefericire, viciile de refracţie şi nu numai ele sunt asimptomatice. [...] Sunt situaţii în care un copil se naşte cu un viciu de refracţie unilateral şi nu dă niciun fel de semn că nu vede bine cu un ochi. Copilul se adaptează. El aşa a învăţat să trăiască. Acest lucru ar trebui să determine pe orice părinte - iar factorul educaţional ar trebui să se implice - să-şi ducă copilul la un control oftalmologic de la vârsta de 3-4 ani, testare care poate fi făcută chiar de medicul de familie. Dacă acesta consideră că există suspiciunea unor probleme de vedere, îl poate trimite la oftalmolog", a declarat Monica Pop.

Lucru nefiresc şi inexplicabil

"Se întâmplă un lucru nefiresc şi inexplicabil: ochiul care are nevoie de o lentilă şi nu o primeşte la o vârstă extrem de mică, pur şi simplu pierde vederea. Iar reeducarea vederii este posibilă exclusiv până la şase ani. [...] Din păcate, însă, părinţii vin de obicei prea târziu, atunci când copilul este deja la şcoală şi nu mai poate fi făcut nimic!", a mai precizat medicul oftalmolog Monica Pop. 

ÎNTREAGA DECLARAŢIE A MONICĂI POP AICI:

Vezi emisiunea în întregime aici


[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel