EXCLUSIV  Monica Pop, avertisment: Aproape toate bolile se moștenesc- Video

Monica Pop
Monica Pop

Medicul oftalmolog Monica Pop a dezvăluit, în cadrul emisiunii "Academia de Sănătate" de la DCNews, adevărul despre factorul ereditar în contextul apariției proflemelor oftalmologice.

Prof. doctor Monica Pop, manager General al Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice București, trage un semnal de alarmă cu privire la importanța factorului ereditar în oftalmologie. "Factorul ereditar în oftalmologie cred că este cel mai mare față de celelalte elemente din organismul omenesc. Aproape toate bolile primitive, adică boala ochiului care înainte nu avea nimic, se moștenesc. Pot să dau exemple precum cataracta congenitală, glaucomul congenital, glaucoamele în general, tumorile oculare, anumite afecțiuni degenrative ale copiilor. Sunt tumori foarte grave! Să știți că sunt familii întregi de glaucomatoși, unde un părinte, având glaucom, are doi sau trei copii care pot avea glaucom. Toate lucrurile astea trebuie știute. În cazul unui miop, descendentul lui va avea aproape sigur miopie. Dacă amândoi părinții sunt miopi, sigur copilul lor va avea miopie și în general cu o miopie mai mare decât cea a părinților" a declarat Monica Pop. 

Sfat pentru cei care vor să devină părinți

Medicul Monica Pop sfătuiește pe toți cei care vor să aducă pe lume un copil, să se intereseze de afecțiunile din familiile fiecăruia. "Toți cei care vor să aducă pe lume o viață, trebuie să știe că trebuie să se intereseze foarte serios în prealabil de bolile existente în familia fiecăruia din parteneri, iar dacă sunt afecțiuni oftalmologice, să întrebe, pentru că factorul de transmitere genetică este foarte mare" a mai spus Monica Pop. 

Vezi si: Monica Pop, interviu la Academia de Sănătate. Informații esențiale

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel