MInistrul Justiției, îngrozită după vizita în șase penitenciare

Ministrul Justiţiei, îngrozită de ce a văzut în șase penitenciare pe care le-a vizitat, cere stârpirea urgentă a ploşniţelor din penitenciare. 

Lipsa igienei şi a spaţiului sunt principalele probleme, motiv pentru care ministrul Justiţiei a anunţat că vor fi construite două penitenciare noi, unul lângă Ploieşti iar celălalt în Moldova, cu câte o mie de locuri fiecare. Acestea vor fi însă gata abia peste şapte ani, scrie realitatea.net.

Deşi problemele din penitenciare sunt vechi de zeci de ani, nici acum nu au fost rezolvate. O recunoaşte chiar ministrul Justiţiei, după ce a vizitat, recent, mai multe închisori.

"Am văzut şase şi m-am oprit. Am fost îngrozită de ce am văzut", a spus Raluca Prună.

Raluca Prună cere autorităţilor să nu mai ridice din umeri şi să invoce lipsa banilor, ci să ia măsuri la capitolele igienă şi sănătate.

"Nu îţi trebuie buget ca să încerci măcar să omori ploşniţele care invadează penitenciarele româneşti, să le stârpim pe cele care mişună în anumite penitenciare şi apoi mai vedem ce facem cu tencuiala", a mai spus aceasta.

Ministrul Justiţiei este nemulţumit şi că la Penitenciarul Brăila deţinuţii nu sunt implicaţi în programe de reeducare şi nu au mai lucrat de patru ani.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel