Miniștrii PNL au dat lovitura în februarie, în media: Primul loc la vizibilitate și audiență

Miniștrii PNL au fost liderii mediatici ai lunii februarie. Monitorizarea arată că aceștia au fost cei mai prezenți în presa scrisă, online, radio, TV și social media.

mediaTRUST România prezintă cea mai recentă analiză completă a vizibilității partidelor politice generate de miniștrii cabinetului Ciucă, în presa scrisă, presa online, radio, TV și social media în perioada 1– 28 februarie 2023. 

Miniștrii PNL au fost în luna februarie cei mai vizibili în toate mediile monitorizate: TV, radio, presa scrisă, presa online, și social media. Și la nivelul audienței aceștia ocupă prima poziție. Au fost menționați în 26.476 de materiale jurnalistice în cursul lunii februarie, ceea ce se traduce prin faptul că audiența însumată a informațiilor despre aceștia a ajuns la fiecare român de peste 34 de ori într-o lună (584,270,819 de contacte). Miniștrii PSD au fost menționați în 20.679 de materiale în media - după cum a calculat mediaTRUST, fiecare român a intrat în contact cu mesajele transmise de PSD de 26 de ori într-o lună (ajungând la 445,107,352 de contacte). Echipa de miniștri UDMR se remarcă cu 7.890 materiale în care au fost menționați și o audiență generală de 204,282,060 contacte. 

Lucian BODE – Cel mai mediatizat ministru în februarie. Urcare spectaculoasă pentru Ligia DECA.

Lucian BODE este cel mai vizibil ministru din media în luna februarie, citat în 5.713 de materiale, cu un vârf al vizibilității în 9 februarie. 

Creștere spectaculoasă pentru Ligia DECA, care urcă pe poziția a doua, cu 5.649 materiale în care a fost menționată. Această performanță este cu atât mai notabilă cu cât în luna ianuarie a ocupat doar locul 6 în topul mediaTRUST. 

Bogdan Lucian AURESCU revine și el în fruntea clasamentului pe poziția 3, menționat în 4.469 materiale. Pe următoarele poziții se situează, în ordinea numărului de materiale din media în cursul lunii februarie, Sorin Mihai GRINDEANU citat în 4.448 articole jurnalistice, urmat de Ioan Marcel BOLOŞ și de Marius-Constantin BUDĂI pe poziția 6, cu 4.025 respectiv 3.315. 

Attila-Zoltán CSEKE urcă de pe poziția 11 direct pe 7 în februarie, citat în 2,951 materiale iar Petre DAEA stagnează pe 8, menționat în 2.646 articole jurnalistice. Virgil-Daniel POPESCU coboară 5 poziții și ocupă locul 9, citat în 2.547 materiale iar poziția 10 este ocupată de Gabriela FIREA, în urcare cu 2 poziții și citată în 2.410 materiale în toată presa din România. Locul 11 este ocupat de Barna TÁNCZOS, menționat în 2.406 materiale, urmat de Adrian CÂCIU, citat în 2.159 articole în presa scrisă, radio, TV, online și social media. 

Pe de altă parte, Alexandru RAFILA a înregistrat o scădere semnificativă a mediatizării, de la prima poziție în ianuarie la poziția a treisprezecea în februarie, fiind menționat în doar 2.147 de materiale. Pe poziția 14 se menține Sebastian-Ioan BURDUJA - 1.854 materiale, Marian-Cătălin PREDOIU pe 15, citat în 1.734 articole iar pe locul 16 este Angel TÎLVĂR cu 1.570 referințe, în urcare față de ianuarie. Poziția 17 este ocupată de Carol-Eduard NOVÁK, citat în 1.457 articole jurnalistice, urmat de Hunor KELEMEN menționat în 1.076 materiale și de Florin Marian SPĂTARU, care a fost citat în 1.004 materiale. 

Pe ultimele două poziții este Lucian ROMAȘCANU – 980 materiale și Constantin-Daniel CADARIU citat în 485 materiale jurnalistice în februarie.

Echipele de miniștri la guvernare – TV

Miniștrii PNL au fost cei mai vizibili la TV în luna februarie. Ligia DECA este cel mai mediatizat ministru la TV. 

Membrii Cabinetului Ciucă înregistrează în perioada 1-28 februarie un număr de 4.049 referințe pe posturile TV monitorizate de mediaTRUST. Dintre aceștia, miniștrii PNL au fost menționați în 1.869 materiale, cel mai mare număr de mențiuni în materialele TV monitorizate de mediaTRUST. Miniștrii PSD au fost menționați în 1.561 de materiale iar cei UDMR în 619 materiale TV. 

PNL nu s-a impus doar la nivelul numărului de mențiuni în materialele TV, ci și la nivelul audienței. Potrivit datelor mediaTRUST, fiecare român a intrat în contact cu mesajele transmise de PNL la TV în medie de peste 17 ori pe lună, ajungând la un număr impresionant de 292.106.000 de contacte. Pe locul doi se află miniștrii PSD, cu o audiență totală de 267.424.000 de contacte urmați de miniștrii UDMR, care au reușit să ajungă la fiecare român în medie de aproape 7 ori pe lună, adică un număr total de 117.973.000 de contacte.

Ligia DECA este cel mai mediatizat ministru al cabinetului Ciucă la TV, fiind menționată în peste 531 materiale TV în cursul lunii februarie.

Topul miniștrilor PNL la TV

Ligia Deca, a devenit subiectul principal al dezbatelor publice, fiind menționată într-un număr impresionant de 531 de materiale în cadrul buletinelor de știri ale posturilor TV monitorizate de mediaTRUST. Vârful de vizibilitate al Ligiei Deca s-a înregistrat pe data de 28 februarie, în contextul anunțării noilor legi ale Educației. 

Podiumul este completat de alți doi miniștri: Lucian Nicolae Bode și Ioan Marcel Boloș, menționați în 370 materiale TV respectiv în 319 materiale. Vârful vizibilității ministrului investițiilor și proiectelor europene a fost în data de 1 februarie, cele mai multe materiale fiind în contextul cardurilor de energie care au început să fie distribuite în București și în 6 județe pentru cei cu venituri sub 2000 de lei. 

Cel mai puțin mediatizat ministru la TV este Sebastian-Ioan BURDUJA, citat în doar 49 materiale TV.

Topul miniștrilor PSD la TV

Cel mai menționat ministru PSD la TV este Sorin GRINDEANU, citat în 364 materiale. Potrivit mediaTRUST, fiecare român a putut auzi mesajele ministrului în medie de aproape 4 ori într-o lună (61,627,000 contacte). Marius-Constantin BUDĂI a fost menționat în 326 materiale la posturile TV monitorizate de mediaTRUST iar cele mai multe materiale au fost în contextul recomandărilor Băncii Mondiale de impozitare progresivă a pensiilor speciale. Aceștia sunt urmați de Adrian CÂCIU citat în 284 materiale jurnalistice pe TV. 

Cel mai puțin menționat ministru PSD la TV în luna februarie a fost Lucian Romașcanu, citat în 27 materiale.

Topul miniștrilor UDMR la TV

Attila-Zoltán CSEKE este cel mai vizibil ministru UDMR la TV, apare menționat în 229 materiale în luna februarie. Barna TÁNCZOS ocupă locul 2 cu 209 materiale în care a fost citat iar Carol-Eduard NOVÁK este cel mai puțin menționat ministru UDMR la TV, în 88 materiale.

Echipele de miniștri la guvernare – Presă scrisă

Membrii Cabinetului Ciucă au fost menționați în 1.474 de articole în presa scrisă monitorizată de mediaTRUST. Dintre aceștia, miniștrii PNL au fost menționați în 698 articole, miniștrii PSD în 669 articole iar miniștrii UDMR în 107 de materiale în presa scrisă.

Topul miniștrilor PNL în presa scrisă din România

Ligia DECA este cel mai citat ministru PNL în presa scrisă în cursul lunii februarie, în 174 de publicații. Trendul ascendent al vizibilității ministrului este evident începând cu 26 februarie. Lucian Nicolae BODE rămâne în topul vizibilității și luna aceasta dar ocupă poziția a doua, menționat în 169 materiale din presa scrisă. Este urmat de Bogdan Lucian AURESCU, ministrul Afacerilor externe, cu 110 materiale în presa scrisă. 

Topul miniștrilor PSD în presa scrisă din România

Sorin GRINDEANU este cel mai mediatizat ministru PSD în presa scrisă în februarie, menționat în 154 materiale. Podiumul este completat de Petre DAEA, ministrul Agriculturii și de Marius-Constantin BUDĂI cu 101 respectiv 99 mențiuni în presa scrisă. 

Topul miniștrilor UDMR în presa scrisă din România

UDMR se remarcă prin Ministerul Sportului, Carol-Eduard NOVÁK, cu 75 de mențiuni în presa scrisă, urmat de Barna TÁNCZOS, cu 18 materiale și de Attila-Zoltán CSEKE, cu 13 articole în presa scrisă. Hunor KELEMEN a fost citat într-un singur articol în presa scrisă în februarie.

Echipele de miniștri la guvernare – Radio

Membrii cabinetului Ciucă înregistrează 1.693 materiale în care au fost menționați la radio în perioada 1-28 februarie 2023. Dintre aceștia, miniștrii PNL au fost menționați în 401 materiale, miniștrii PSD în 418 buletine de știri iar miniștrii UDMR au fost citați în 279 materiale jurnalistice la radio.

Topul miniștrilor PNL la RADIO

Ligia DECA ocupă prima poziție și la radio, cu 323 materiale în care a fost menționată la posturile radio. Lucian Nicolae BODE este citat în 209 materiale radio și ocupă poziția a doua în topul celor mai menționați miniștrii PNL la radio. Este urmat de Marian-Cătălin PREDOIU cu 130 materiale în care a fost menționat. Pe ultima poziție și cel mai puțin menționat, este Constantin-Daniel CADARIU, citat în doar 3 materiale.

Topul miniștrilor PSD la RADIO

Sorin Mihai GRINDEANU, ocupă prima poziție în perioada monitorizată, cu 103 materiale la posturile radio. Alexandru RAFILA, este citat în 73 materiale la posturile radio monitorizate de mediaTRUST și este urmat de Marius-Constantin BUDĂI, citat în 72 materiale. Lucian Romașcanu este cel mai puțin menționat ministru PSD la radio, în 9 materiale în februarie.

Miniștrii UDMR la RADIO

Ministrii UDMR sunt activi în zona radio, cu 279 materiale în perioada monitorizată de mediaTRUST, 1-28 februarie 2023. Cel mai menționat ministru UDMR la radio este Attila-Zoltán CSEKE, cu 155 materiale urmat de Barna TÁNCZOS, cu referințe în 95 materiale. Hunor KELEMEN, viceprim-ministrul UDMR a fost cel mai puțin menționat, în 9 materiale radio. 

Echipele de miniștri la guvernare - Online și Social Media

În online și social media, membrii cabinetului Ciucă au fost menționați în 47.833 de materiale, în scădere cu peste 9.700 față de luna ianuarie 2023.

Miniștrii PNL au fost cei mai vizibili, cu 22.913 materiale pe portalurile online și social media monitorizate de mediaTRUST iar după cum a calculat mediaTRUST, un român a putut intra în contact cu mesajele PNL în mediul online și social media în medie de 7 ori în cursul lunii februarie (ajungând la 117,112,924 de contacte). Miniștrii PSD au avut 18.035 de materiale în care au fost citați, în scădere față de luna ianuarie când au înregistrat peste 24.048 referințe. Miniștrii UDMR au fost citați în 6.885 de materiale online, în creștere față de luna ianuarie.

Topul miniștrilor PNL în online și social media

Lucian Nicolae BODE, a fost cel mai citat ministru PNL în online și social media, cu 4.965 de materiale monitorizate de mediaTRUST. Pe următoarea poziție este Ligia DECA, menționată în 4.621 materiale, urmată de ministrul Bogdan Lucian AURESCU pe poziția a treia, cu 3.971 materiale în online și social media. Ultima poziție este ocupată de Constantin-Daniel CADARIU, menționat în 436 materiale în online și social media.

Topul miniștrilor PSD în online și social media

Cel mai mediatizat ministru PSD în online și social media este Sorin Mihai GRINDEANU, menționat în 3.827 materiale. Marius-Constantin BUDĂI ocupă poziția a doua, cu 3.331 materiale în care a fost menționat, în creștere față de luna ianuarie când a fost citat în 2.547 de materiale. Podiumul este completat de Petre DAEA, menționat în 2.283 iar cele mai puține referințe în mediul online și social media le-a avut Florin Marian SPĂTARU, citat în doar 894 de materiale.

Topul miniștrilor UDMR în online și social media

Ministrii UDMR sunt activi în zona online și social media, cu Attila-Zoltán CSEKE pe prima poziție, menționat în 2.554 de materiale, în creștere față de luna ianuarie când a fost citat în 2.389 materiale. Ministrul Barna TÁNCZOS se remarcă cu 2.084 de articole în online și social media iar Hunor KELEMEN este cel mai puțin menționat în februarie, în 973 de materiale.

Metodologie

Notă: În prezentul studiu, Vizibilitatea partidelor politice generată de miniștrii cabinetului Ciucă - Presă scrisă, presă online, radio și TV, pentru o analiză echilibrată și pentru păstrarea echidistanței în evaluarea mediatizării echipelor ministeriale, apariţiile Primului Ministru Nicolae Ionel Ciucă nu au fost incluse. În realizarea studiului s-au luat în calcul doar miniștrii cu portofoliu.

Analiza include toate materialele din presa tipărită, posturile de radio și TV monitorizate de mediaTRUST precum și site-urile, paginile oficiale facebook, twitter, instagram, youtube, bloguri, podcast-uri si comentarii retele socializare. Pentru mai multe detalii privind monitorizarea presei scrise, radio, TV, online și social media consultați www.mediatrust.ro.

Pentru măsurarea impactului (audienţei) materialelor incluse în studiu sunt folosite datele de audienţă furnizate de ARMA (pentru televiziuni), BRAT (pentru presa tipărită), ARA (pentru radio) şi metode proprietate mediaTRUST în cazul mediului online (inclusiv Social Media).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel