Ministerul Culturii o dă în bară cu un concurs în prag de alegeri. Observația lui Vulpescu

Ministerul Culturii a anunţat joi că organizează al treilea concurs de proiecte de management pe 2016 pentru Muzeul Naţional al Ţăranului Român, după ce rezultatele primelor două au fost anulate în urma mai multor contestaţii.

Ministrul Ionuț Vulpescu a comentat acest subiect încercând să explice de ce este organizat din nou concurs.

"Probabil că în Ministerul Culturii s-a descoperit, între o "reformă" și o pauză pentru ascultat "vocea străzii" (nu că reformele n-ar fi importante, iar vocea "străzii", de fapt, a societății civile, nu ar avea lucruri importante de spus), și existența înțelepciunii populare, care spune că a treia oară e cu noroc.

Altfel nu-mi explic obstinația de a organiza al treilea concurs pentru postul de director al Muzeului Țăranului Român, chiar dacă o face în preajma alegerilor parlamentare, care înseamnă și încetarea mandatului actualului Guvern. Dar omul prevăzător își lasă moștenire, nu? Cum poate știți, primele două concursuri au fost contestate, și de pe urma lor Ministerul Culturii s-a ales cu două procese (intentate de Vintilă Mihăilescu, respectiv de Virgil Nițulescu, câştigătorii care n-au mai ajuns directori). După cel de-al doilea concurs, contestatarul respins la concurs a fost numit ...director interimar. Indiscutabil: avem un strălucit exemplu de "logică administrativă" și de bună guvernanță. Păcat că nu doare", a spus ministrul Culturii Ionuț Vulpescu.

[citeste si]

Pe 16 august, cercetătoarea Liliana Passima, angajat al Muzeului Naţional al Ţăranului Român, a fost numită de ministrul Culturii director interimar al instituţiei muzeale, în condiţiile în care se încheie perioada de interimat a lui Virgil Niţulescu, a fost anunţul publicat de Corina Şuteu online. Virgil Niţulescu a fost declarat câştigător la al doilea concurs de proiecte organizat anul acesta de Ministerul Culturii pentru ocuparea funcţiei de manager al Muzeului Naţional al Ţăranului Român (MNŢR) din Bucureşti, cu nota 8,40. Vintilă Mihăilescu s-a clasat pe locul al doilea, cu nota 7,87, iar Liliana Passima a fost declarată respins, a anunţat săptămâna trecută ministerul Culturii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel