Mexic - Frida, câinele-erou care a salvat zeci de vieţi, a fost scos la pensie

[] []

25 iun 2019 / 11:29
Salveaza PDF Comentarii

Un câine de căutare-salvare devenit faimos la nivel internaţional pentru actele sale de eroism după puternicul cutremur care a lovit Mexicul în 2017, a fost scos la pensie, după nouă ani de activitate, informează BBC.

O ceremonie specială în cinstea Fridei, un labrador retriever creditat cu salvarea a zeci de vieţi, a fost organizată luni de către unitatea canină a marinei mexicane. De-a-lungul carierei, Frida a participat la 53 de operaţiuni de salvare în Mexic, Haiti, Guatemala şi Ecuador. Imaginile cu aceasta, căutând prin molozul unei şcoli din Ciudad de Mexico, cu o mască de protecţie a ochilor, au atras atenţia întregii lumi şi au devenit un simbol al speranţei pentru Mexic după cutremurul în care şi-au pierdut viaţa peste 300 de persoane.

Acum, la vârsta de 10 ani, îngrijitorii săi au decis că este timpul ca Frida să pună în cui faimoasa mască, şi i-au prezentat labradorului o jucărie de mestecat pentru următorul capitol din viaţa ei. O pictură murală de mari dimensiuni reprezentând-o pe Frida este găzduită de un zid din Ciudad de Mexico, iar o statuie de bronz a acesteia alături de îngrijitorul său a fost ridicată în Puebla, Mexic. Chiar dacă nu a fost încă confirmat oficial, se crede că labradorul va fi transferat în mediul rural unde va ajuta la pregătirea următoarei generaţii de câini de căutare-salvare.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22