Meleșcanu: Români din Ungaria, la limita supraviețuirii

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a afirmat că în Ungaria există o comunitate de români ce se confruntă cu probleme foarte reale de supraviețuire. Printre ele, funcționarea școlilor sau existența unui ziar românesc, fiindu-i prezentate diplomatului român în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o luni, la Budapesta, cu reprezentanți ai acestei comunități.

"Noi avem o comunitate relativ mică, concentrată mai ales pe frontiera de est a Ungariei și est a României, confruntată cu probleme foarte reale de supraviețuire a unei comunități românești care a fost în anumite perioade destul de însemnată. Din punctul lor de vedere, principala preocupare este aceea de a obține și ei un sprijin mai substanțial de la autoritățile maghiare, așa cum și comunitatea maghiară din România primește sprijin de la Guvern și finanțare. Au foarte multe probleme legate de funcționarea școlilor, de funcționarea Asociației Românilor din Ungaria și de asemenea de tipărirea unor mijloace de informare, a unui ziar care este publicat aici. (...) Doresc un sprijin mai serios din partea autorităților de la Budapesta pentru păstrarea și dezvoltarea identității naționale", a declarat Teodor Meleșcanu, într-o întâlnire cu presa.

Ministrul afacerilor externe a adăugat că românii din Ungaria au fost interesați și de modul în care statul român sprijină comunitatea, una din propunerile directe făcute în cadrul discuțiilor fiind legată și de necesitatea unei prezențe culturale mult mai importante a României în Ungaria, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel