Marius Nica, ministrul Fondurilor Europene. Situația absorbției fondurilor europene

Ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, a explicat, la DCNEWS LIVE, care este situația absorbției fondurilor europene. 

"Din această analiză pot să vă ofer următoarele informații. Din suma pe care am avut-o la dispoziție, respectiv 19 miliarde de euro, România a depus în perioada 2007-2013, proiecte de 50 de miliarde de euro. Din aceste proiecte, au fost aprobate mai puțin de jumătate. Au fost aprobate contracte în valoare de 24 de miliarde de euro și s-au semnat contracte de finanțate de 20 de miliarde de euro", a spus ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica.

Întrebat de ce nu atingem o absorbție de 60% din fonduri europene, ministrul a explicat că "diferența între stadiul absorției, dacă ne referim la sume efectiv rambursate de Comisia Europeană, care reprezintă 50%, acestea sunt sumele pe care le-am primit de la Comisia Europeană. Sumele pe care le avem noi disponibile în acest moment în procesare pentru a fi transmise către Comisia Europeană, dar nu le putem transmite pentru că avem acele întreruperi de plată, aplicând chiar și o corecție pe aceste sume preventiv, ca și simulare, vorbim de 57%. Dacă aș putea să trimis astăzi tot ce am, chiar și cu simularea aceasta, cu corecția pe care am aplicat-o din punct de vedere al eșantionului, am fi la 57%". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel