Marian Ghiveciu a demisionat din Parlament. Lovitură de teatru la Buzău EXCLUSIV

Anca Murgoci / 28 sep 2015 / 16:37 Salveaza PDF Comentarii

Lovitură de teatru în scandalul din organizația Partidului Social Democrat de la Buzău.

După zece zile de la conferința județeană PSD Buzău în care Marcel Ciolacu a fost ales președinte în cadrul alegerilor interne, deputatul Marian Ghiveciu și-a dat luni demisia din Parlament.

Marian Ghiveciu a explicat pentru DC News de ce a decis să demisioneze din Parlament.

"Am demisionat în urmă cu jumătate de oră. Sunt mai multe motive care m-au făcut să demisionez din Parlament. În primul rând, am crezut că fiind la guvernare și având Guvernul nostru, voi reuși să implementez mai multe proiecte mai ales pentru agricultură. Este mai greu să le explici oamenilor, atunci când ești la guvernare, de ce nu reușești", a spus deputatul.

(w670)

Marian Ghiveciu ne-a mai zis că demisia sa din Parlament este un gest de demnitate.

"Am cosiderat că demisia mea este un act de demnitate. Am preferat să demisionez decât să migrez la alt partid. Eu am fost ales de către electoratul PSD.", a mai spus Marian Ghiveciu pentru DC News.

[citeste si]

Întrebat dacă hotărârea sa are legătură și cu ședința PSD de la Buzău care l-a dat pe Marcel Ciolacu președinte al partidului, Marian Ghiveciu ne-a zis: "Poate avea. De ce? Pentru că luptăm pentru democrație, cel puțin asta am făcut în toți acești ani. Nu pot fi de acord ca democrația să nu fie respectată".

Alegeri cu scandal

Amintim că Marian Ghiveciu a susţinut candidatura doctorului Ion Vasile la şefia PSD Buzău. Acesta din urmă  s-a retras la finalul conferinței din competiția care a avut loc pe 19 septembrie și astfel deputatul Marcel Ciolacu, secretar al Camerei Deputaților, a fost ales prin vot deschis președinte al Organizației Județene PSD Buzău.

Ion Vasile și unii dintre susținătorii săi, între care senatorul Victor Mocanu și deputații Marian Ghiveciu și Adrian Mocanu, au acuzat - în cadrul conferinței - "gruparea Boșcodeală-Ciolacu" de "influențarea delegatilor" și "trucarea alegerilor". Ca urmare, Ion Vasile a părăsit sala de ședință înainte de votul final și a declarat ca va contesta alegerile.

În replică, noul președinte al PSD Buzău, Marcel Ciolacu, a susținut că "alegerile au fost corecte" și "nu a încercat în niciun fel să influențeze votul".

VOTEAZA ARTICOLUL

TOP STIRI CELE MAI...

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Vezi versiunea de mobil a siteului

nxt.m