Mai multe zile libere pentru nefumători. Decizia unei companii

O companie a decis să acorde mai multe zile libere pe durata unui an angajaţilor care nu fumează, pe motiv că aceştia nu îşi iau la fel de multe pauze precum colegii lor fumători. 

Agenţia de recrutare KCJ Training and Employment Solutions din Swindon, Marea Britanie, a introdus această politică în data de 2 ianuarie. Directorul general, Don Bryden, care este el însuşi fumător, a declarat că a decis acest lucru în speranţa că îi va inspira pe angajaţi să renunţe la fumat şi pentru a încuraja şi alte companii să facă acelaşi lucru cu angajaţii lor.

Compania susţine că a fost inspirată să introducă această practică şi după ce a citit despre afaceri din Japonia care fac acelaşi lucru. Compania a calculat că, dacă angajaţii fumători iau trei pauze de câte zece minute în fiecare zi a săptămânii, pauzele însumează peste 16 zile pe an, scrie Adevărul. 

Astfel, compania a decis să îi recompenseze pe angajaţii nefumători, în loc să îi sancţioneze pe cei fumători. Drept urmare, angajaţii nefumători vor primi patru zile de concediu în plus pe an. Măsura stipulează de asemenea că, dacă angajaţii renunţă la fumat pentru un an, atunci ei vor primi patru zile de concediu în plus. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel