MAE, atenționare de călătorie Belgia. Transportul public, în grevă

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Belgiei că personalul din transportul public de călători din Bruxelles a anunţat intrarea în grevă.

Potrivit sursei citate, circulaţia mijloacelor de transport în comun va fi întreruptă, fapt pentru care reţeaua de transport public din capitala Bruxelles (liniile de autobuz, tramvai, metrou) va fi puternic perturbată începând cu după-amiaza zilei de luni.

Recomandări

Se recomandă cetăţenilor români să urmărească şi să obţină informaţii de actualitate privind condiţiile de transport, consultând pagina web a operatorului de transport public STIB (www.stib-mivb.be), să solicite informaţii prin telefon (Contact Center +3270232000), precum şi accesând paginile de Facebook şi Twitter, unde personalul specializat va răspunde tuturor solicitărilor, informează un comunicat al MAE transmis AGERPRES. 

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Belgiei: +3223475338, +3223450040 şi +3223441658, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Bruxelles: +3223440854, arată sursa citată.

Site-uri utile

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://bruxelles.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel