Ludovic Orban, la şedinţa BPN al PNL la Vila Lac 1 unde se decide soarta negocierilor cu PSD și USR

Ludovic Orban, la şedinţa BPN al PNL la Vila Lac 1
Ludovic Orban, la şedinţa BPN al PNL la Vila Lac 1

Şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL are loc, luni seara, la Vila Lac 1. La reuniune participă şi fostul preşedinte al liberalilor Ludovic Orban. 

Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban s-a declarat, luni, categoric împotriva oricărei formule de Guvern cu PSD, punctând că orice alianţă cu acest partid 'nu reprezintă altceva decât un avantaj pentru partidocraţia pesedistă şi penelistă'. De asemenea, el a anunţat că, dacă se va face o alianţă cu acest partid, drumul său cu PNL se va despărţi.

'E o ruşine pentru conducerea PNL'

'Se discută despre viitoarea formă de majoritate parlamentară şi am venit să susţin punctul meu de vedere categoric împotriva oricărei înţelegeri cu PSD. De 31 de ani în viaţa mea politică am luptat împotriva stângii, împotriva stângii postcomuniste, împotriva stângii care a împiedicat dezvoltarea României şi sunt categoric împotriva oricărei formule de Guvern cu PSD. De altfel, e o ruşine pentru conducerea PNL simplul fapt că a angajat discuţii cu PSD, în loc să facă ceea ce aşteptau românii de la noi şi anume să refacem coaliţia de centru-dreapta şi să asigurăm o guvernare în conformitate cu angajamentele pe care ni le-am luat faţă de cetăţenii români din campania electorală din decembrie. Decizia de a face înţelegere cu PSD la evidenta presiune şi iniţiativă a preşedintelui Iohannis reprezintă o trădare gravă a cetăţenilor români care au votat cu PNL, care şi-au pus nădejdea, care şi-au arătat încrederea în PNL şi reprezintă o sinucidere politică pentru cei care iau o astfel de decizie.', a spus Orban.

'Acest guvern nu va fi un guvern al cetăţenilor români'

'Chiar dacă se va învesti un guvern, acest guvern nu va fi un guvern al cetăţenilor români care cred în ideile liberale, democraţie, într-o justiţie independentă, într-o economie privată, iniţiativa individuală şi dezvoltarea României şi în munca, efortul şi iniţiativa fiecărui cetăţean. Orice alianţă cu PSD nu reprezintă altceva decât un avantaj pentru partidocraţia pesedistă şi penelistă, pentru cei care vor contracte cu statul, pentru cei care vor funcţii la stat, pentru cei care vor să se îmbogăţească din relaţia cu statul, pentru cei care vor să câştige în plan personal fără să le pese de ceea ce doreşte cetăţeanul român', a declarat Orban, înainte de a participa la şedinţa BPN al PNL, care are loc la Vila Lac 1.

Orban subliniat că, dacă se face o alianţă de guvernare cu PSD, drumul său cu PNL se va despărţi. Ludovic Orban a susţinut că negocierile cu PSD reprezintă o acţiune contrară a tot ceea ce înseamnă valori şi principii liberale.

'Cîţu îşi doreşte să rămână la Palatul Victoria şi este împotriva învestirii oricărei formule cu un alt premier decât Florin Cîţu. Nu avem nimic în comun cu poziţiile pe care le susţin Cîţu şi Vîlceanu, care sunt de fapt coautorii, alături de Iohannis, ai acestei ruşinoase acţiuni politice. Simplul fapt de a sta la masa negocierilor cu PSD pentru a discuta un guvern reprezintă o gravă încălcare a principiilor şi valorilor liberale şi a angajamentelor', a spus fostul preşedinte al PNL.

Ludovic Orban a precizat că voturile celor care s-au dezafiliat de la grupurile parlamentare ale PNL ar merge pentru un guvern cu USR.

'PNL are soluţia de a reface coaliţia de centru-dreapta, avem un program de guvernare pe care ne-am înţeles. Voturile noastre există. Am anunţat foarte clar că noi nu vom vota un guvern cu PSD, dar că suntem favorabili refacerii coaliţiei', a adăugat Orban. Orban a mai spus că UDMR vrea la guvernare cu oricine.

Ce a declarat Cîțu luni

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, luni, că în BPN se va discuta despre negocierile cu USR şi PSD pentru formarea unui viitor guvern.

'Vom avea o discuţie. Vom vedea dacă o să fie şi vot. Vom avea o discuţie, asta este clar, şi după aceea discutăm iarăşi. (...) Diseară avem discuţia în partid. Eu, aşa cum am spus de fiecare dată, nu iau o decizie singur. Vreau să aud ce spune partidul. Sunt toţi preşedinţii de filială, oameni care au muncit pentru acest partid, au muncit în campaniile electorale, trebuie să îi auzim ce vor şi ei să facem mai departe', a spus Cîţu, la sediul PNL.

Cîțu spune că PNL va face propria propunere de premier

El a arătat că PNL va face propria propunere de premier, amintind că preşedintele liberalilor este această propunere, conform deciziei partidului. De asemenea, Cîţu a precizat că pentru liberali este 'crucial' să păstreze Ministerul de Finanţe. Liberalii au avut şi săptămâna trecută negocieri cu USR şi cu PSD.

Luni dimineaţa, Consiliul Politic Naţional al PSD a decis începerea negocierilor cu PNL, UDMR şi minorităţi pentru alcătuirea unui guvern. 

Protest la Vila Lac. Manifestanții aruncă hârtie igienică în fața imobilului / VIDEO

Mai mulți manifestanți protestează la Vila Lac, înaintea BPN al Partidului Național Liberal. Aceștia au ales să protesteze într-un mod inedit, aruncând cu hârtie igienică în fața imobilului, transmite România TV. Mai mult, au afișat un mare banner cu mesajul 'Trădătorilor'. Și jandarmii au sosit la fața locului.Vezi video aici!

CITEȘTE ȘI Chirieac, scenariu tare. De ce PNL l-ar prefera mai degrabă premier pe Ciolacu, decât pe Ciucă. "Pericol pentru Cîțu"

Alina Gorghiu, despre prioritățile în negocierile pentru formarea noului Guvern: Nu ne interesează oameni și funcții, ci doar ceea ce putem livra

Alina Gorghiu a vorbit despre negocierile privitoare la formarea unui nou Guvern.

Senatorul Alina Gorghiu a transmis un mesaj pe pagina de Facebook unde a punctat principalele teme de discuția pe care Partidul Național Liberal le va avea în negocierile privind formarea unui nou Guvern:

„Decizia PNL pentru negocierile privind viitorul guvern va fi luată în BPN. Prioritățile rămân salvarea vieților românilor și menținerea ritmului de creștere economică.

PNL nu renunță la misiunea asumată în programul de guvernare, de a reforma România. Nu vor fi în programul de guvernare propuneri populiste, imposibil de pus în practică în condițiile actuale. Cei care doresc să vină, alături de noi, la guvernare, să aibă în vedere că:

- PNL nu dorește să se pună în pericol stabilitatea economică, trebuie continuată strategia fiscal-bugetară actuală și este exclus să introducem impozite și taxe noi;

- PNRR trebuie să rămână așa cum a fost aprobat;                                                            

- Planul Național de Investiții ”Anghel Saligny” trebuie să fie implementat pentru că există deja solicitări de la primari din toate partidele politice;

- referitor la Justiție, nu avem voie să facem pași înapoi. Viitoarea coaliție trebuie să închidă MCV;

- mergem înainte cu reforma pensiilor, a salarizării și a administrației publice;

- ne interesează ceea ce putem livra pentru populație, programul de guvernare, obiectivele, NU oameni și funcții.

#GuvernareResponsabila“, a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel