Liviu Dragnea, plângere penală din închisoare, după ce a fost împiedicat să voteze

Roxana Neagu / 25 noi 2019 / 02:50 Salveaza PDF Comentarii
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Liviu Dragnea, fost lider al PSD, a fost împiedicat să voteze, deși, în decizia judecătoarească, nu i s-a interzis acest drept. 

Luju.ro publică plângerea lui Liviu Dragnea, făcută din spatele gratiilor, după ce fostul lider al PSD a fost împiedicat să voteze. 

Liviu Dragnea a fost împiedicat să-și exercite drepturile fundamentale, în spatele gratiilor. Lui Liviu Dragnea nu i-a fost interzis dreptul la vot, în decizia ÎCCJ. Cu toate acestea, el a fost împiedicat să voteze, în Penitenciarul Rahova. Nici în primul tur, nici în al doilea tur, Liviu Dragnea n-a fost lăsat să voteze. Avocata Flavia Teodosiu a depus două plângeri, una la BEC, cealaltă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5. 

În respectivele plângeri, se cere efectuarea de cercetări pentru ca persoanele care i-au interzis dreptul de vot lui Liviu Dragnea să răspundă penal. 

Liviu Dragnea a făcut solicitare pentru urna mobilă de vot, în ambele tururi. În primul tur, i s-a spus că îi este interzis dreptul de a alege. 

”Eu am spus imediat faptul că atât prin Sentința penală cât și prin Decizia penală nu mi-a fost interzis dreptul de a alege, însă, nici în aceste condiții nu mi s-a permis să votez", se arată în plângere.

În al doilea tur, s-a repetat scenariul, lui Liviu Dragnea i s-a spus că în tableta BEC figurează că nu are drept de vot. Liviu Dragnea le-a arătat reprezentanților BEC extrase din sentința și din decizia definitivă ÎCCJ, pentru a demonstra că nu i-a fost interzis dreptul de a vota, dar, nici așa, nu i-a fost permis votul. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28