Liga de Diamant - program schimbat drastic pentru vedetele atletismului

Liga de Diamant va avea un program mult mai atractiv, atât pentru atleți, cât și pentru spectatori.

Circuitul Liga de Diamant va beneficia de un program cosmetizat începând cu 2020, an în care numărul de competiţii va fi redus de la 14 la 12 şi cu o pondere mai mare pentru întrecerile de o singură zi, relatează Reuters. Modificările au fost aprobate de Consiliul Federaţiei internaţionale de atletism, care s-a reunit la Doha.

Celor 12 concursuri din circuit li se va adăuga obişnuita finală. Numărul probelor se va diminua de asemenea de la 32 la 24, împărţite în mod egal între seniori şi senioare, iar cea mai lungă probă va fi cea de 3.000 m. Competiţiile vor fi completate de diverse evenimente de promovare în oraş sau pe stadion, pentru atragerea fanilor.

Liga de Diamant - 10 ani de la înființare

Acest circuit de elită al evenimentelor de calitate va atrage cei mai buni atleţi care la rândul lor vor oferi fanilor noştri un motiv convingător să se regăsească şi să urmărească vedetele în următorul deceniu şi mai departe, a declarat, preşedintele IAAF, Sebastian Coe, într-un comunicat. Nu au existat indicaţii despre probele care ar urma să fie eliminate din Liga de Diamant

În acest an, Liga de Diamant marchează un deceniu de la înfiinţare şi va debuta în luna mai, cu nouă probe masculine şi nouă probe feminine, inclusiv 3.000 m garduri, 5.000 m, înălţime, lungime, triplu salt, aruncarea greutăţii, suliţei şi discului. Fiecare concurs are un anumit număr de probe. Ca şi în ceilalţi ani, finala se va disputa în două oraşe, Zurich şi Bruxelles, care îşi vor împărţi cele 32 de probe. Consiliul IAAF a decis şi criteriile de calificare pentru JO 2020, în funcţie de baremuri şi de locul ocupat în noua ierarhie IAAF.

Citește și:

Nou record modial în atletism după 20 de ani

Simona Halep, la revenirea în România: Chiar nu contează!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel