Lider PSD, semnal în plenul PE: Un adevărat semn de întrebare pentru mine

Vicepreședintele S&D din Parlamentul European, europarlamentarul PSD Victor Boștinaru, a subliniat că negocierile pentru Brexit trebuie să se bazeze pe principiul reciprocității și egalității depline între cetățenii europeni. 

În plenul PE reunit la Strasbourg, Victor Boștinaru a declarat: ”Sunt român de naționalitate și istoric de profesie. Sunt fascinat de personalitatea uriașă a lui Churchill, însă nu știu ce ar spune el astăzi despre Brexit și cum i-ar judeca pe cei care au dorit Brexit-ul. Este un adevărat semn de întrebare pentru mine. Atunci când este vorba despre drepturile cetățenilor britanici, negocierile trebuie să se bazeze pe principiul reciprocității și al egalității depline între cetățenii europeni.

”... așa cum ne-a amintit atentatul recent de la Londra”

Trebuie să ne asigurăm că cetățenii noștri care trăiesc și lucrează în Regatul Unit, la ora actuală, o pot face în continuare fără niciun fel de discriminare împotriva lor sau față de ei pe baza naționalității. Doar în astfel de condiții am putea accepta noi, ca Uniune Europeană, să acordăm același statut și cetățenilor britanici care se află în statele noastre. La fel de importantă este tema securității și a luptei împotriva terorismului, pentru că UE și Regatul Unit sunt absolut complementare, așa cum ne-a amintit atentatul recent de la Londra. Brexit-ul înseamnă că Regatul Unit părăsește piața comună, însă fără a lăsa deoparte valorile Euro – Atlantice. Atât Uniunea Europeană cât și Regatul Unit trebuie să fie înțelepte și pragmatice, pentru că problema securității este atât de importantă încât ar putea fi speculată de cei care ne amenință valorile și securitatea propriilor noștri cetățeni.”

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel