Lăzăroiu (CCR) - Cotroceni presiune. Cătăniciu: Cadoul, pretext. Ideea, ridicolă de-a dreptul

Steluta Cataniciu
Steluta Cataniciu

Steluța Cătăniciu, deputată ALDE, a comentat dezvăluirile DCNews.  

Judecătorul CCR Petre Lăzăroiu a vorbit, pentru DCNews, despre o întâlnire avută cu una din consilierele președintelui Klaus Iohannis, la propunerea acesteia, în care i-a vorbit despre un decret de demitere a sa de la CCR. Administrația Prezidențială a replicat că pe marginea întâlnirii nu pot fi făcute speculații, doamna consilier fiind în concediu de odihnă, iar întâlnirea a fost pentru înmânarea a doua cărți. 

Într-o intervenție la Antena 3, Steluța Cătăniciu a afirmat că ”Ideea unui cadou este ridicolă de-a dreptul, eu cred că este doar un pretext. Ceea ce s-a întâmplat cred că este un caz fără precedent de presiune și intimidare exercitate asupra unui judecător al CCR și se pare că aceste atacuri asupra CCR nu se vor opri aici. Este mai mult decât evident că ele au legătură cu decretul de revocare pe care președintele Klaus Iohannis trebuia să-l emită încă din momentul rămânerii definitive a deciziei CCR prin care dânsul a fost obligat la acest lucru. Legal și constituțional, nu poate fi emis un decret de revocare a dlui judecător Lăzăroiu, însă nu pot să nu constat cât de prompt a acționat președintele, prin consilierul personal al dânsului, pentru că eu nu cred că doamna Simina Tănăsescu a exercitat asemenea presiuni de la sine putere, repet nu pot să nu constat promptitudinea Președinției în a face pe placul unui ONG, comparând cu lipsa de reacție în cazul deciziei CCR, prin care a fost obligat să emită mandat de revocare a doamnei procuror-șef al DNA. Din păcate, se pare că președintele Klaus Iohannis își dorește nu doar Guvernul său, ci și Curtea sa Constituțională, DNA-ul său, de ce nu, și statul său, că tot ne-a informat acum câteva zile că dânsul este statul”. 

EXCLUSIV Petre Lăzăroiu, judecător CCR, presiuni de la Cotroceni: Dezvăluire despre întâlnirea de joi. Plan pentru Kovesi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel