EXCLUSIV  Petre Lăzăroiu, judecător CCR, presiuni de la Cotroceni: Dezvăluire despre întâlnirea de joi. Plan pentru Kovesi

Roxana Neagu / 15 iun 2018 / 12:49 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Judecătorul CCR, Petre Lăzăroiu, a făcut o dezvăluire incredibilă pentru DCNews: ne-a mărturisit că joi a fost chemat de consiliera președintelui Klaus Iohannis. Ce a urmat, în declarația de mai jos.  

Update: Vezi răspunsul Președinției: EXCLUSIV Petre Lăzăroiu (CCR), dezvăluiri pentru DCNews. Președinția, răspuns oficial- Document

Iată declarația completă a judecătorului CCR, Petre Lăzăroiu:

”Ieri, 14 iunie, orele 14:30 - 15:00, am avut o întâlnire cu consilierul prezidențial pe probleme juridice, doamna Simina Tănăsescu, la cererea acesteia, nu la cererea mea. Printre altele, mi-a spus că are o sarcină ingrată și, când am ajuns în birou la dânsa, mi-a arătat pe o hârtie, care a circulat acum ceva vreme de la fundația VeDem Just care cerea, nici mai mult, nici mai puțin, președintelui CCR să pună în discuție mandatul meu. I-am spus că este o aberație, dar dumneaei mi-a zis că președintelui i se cere un decret de revocare a mea din funcție. I-am spus că președintele nu are această prerogativă, pentru că revocarea se face doar de către plenul CCR. Mi-a răspuns: `Da, așa este, numai că dacă noi nu dăm curs și președintele nu emite decretul, asociația ne va da în judecată, iar dacă-l emitem, ne vei da tu în judecată`. Zic: `Evident că o să vă dau în judecată`. Nu știu dacă doamna profesor a vorbit în nume personal sau în numele președintelui, dar, după felul în care am fost anunțat, după felul în care s-a purtat discuția, cred că se intenționează emiterea unui decret, chiar dacă este fără valoare juridică, de revocare a mea. Repet, președintele nu are posibilitatea legală de a da acest decret. 

Problema nu ar fi atât a mea, cât a CCR. Dacă se dă un astfel de decret și eu îl voi contesta, firește, până se pronunță justiția, președintele poate spune: Nu o revoc pe doamna Kovesi, întâi trebuie să mă lămuresc cum e cu mandatul lui Lăzăroiu.

Textul care mi-a permis să fiu numit pentru un mandat întreg este în vigoare. Ideea de bază este că se vrea neapărat să se creeze o presiune”. 

Vezi și: EXCLUSIV Petre Lăzăroiu (CCR)- Cotroceni. Lucian Bolcaș: Consecință absurdă pentru Iohannis. Penibilitate absolută


O precizare ulterioară a judecătorului CCR, pe care o regăsiți în ultimul paragraf al declarației, o puteți asculta complet în a doua parte a înregistrării: 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27