EXCLUSIV  Petre Lăzăroiu (CCR)- Cotroceni. Lucian Bolcaș: Consecință absurdă pentru Iohannis. Penibilitate absolută

Judecătorul CCR, Petre Lăzăroiu, a vorbit, pentru DCNews, despre discuția purtată cu Simina Tănăsescu, consilieră a președintelui Klaus Iohannis, cu privire la un decret de revocare a sa din funcție. Avocatul Lucian Bolcaș a spus, pentru DCNews, în ce situație absurdă s-ar ajunge dacă președintele ar semna un asemenea decret. 

Vezi și: EXCLUSIV Petre Lăzăroiu, judecător CCR, presiuni de la Cotroceni: Dezvăluire despre întâlnirea de joi. Plan pentru Kovesi

Avocatul Lucian Bolcaș afirmă că, dacă, prin absurd, s-ar ajunge în situația în care președintele Klaus Iohannis ar semna un decret de revocare a judecătorului CCR, Petre Lăzăroiu, s-ar invalida toate hotărârile pronunțate de către CCR la care judecătorul a fost parte și, implicit, președintele ar semna decretul invalidării alegerii sale în funcție. 

”La ora actuală, tot soiul de slugarnici încearcă să găsească posibilități de invalidare a deciziei CCR. Vor, de fapt, acesta fiind scopul final, de a demonta statalitatea, organizarea statală, constituțională a statului român. În acest context, se înscrie și această acțiune, care, juridic, este aberantă. Să te gândești vreodată că un judecător al CCR poate fi revocat prin decret al președintelui este similar cu a te gândi că președintele poate să dizolve Parlamentul, poate să dea afară pe cine vrea după propriul și bunul plac, e o aberație juridică. La ora actuală, acest efort de a se invalida hotărârea CCR pe motivul numirii nelegale a unui judecător duce la o consecință absurdă și anume: toate hotărârile pronunțate de către CCR în componența acestui judecător devin nule. Atunci înseamnă că dl președinte Klaus Iohannis ar semna decretul de invalidare a judecătorului Lăzăroiu, concomitent cu decretul de invalidare a alegerii sale, pentru că alegerea președintelui este validată de CCR, în componența căreia a fost și judecătorul Lăzăroiu. Somnul rațiunii naște monștri, am văzut acești monștri care sunt de o penibilitate absolută” a spus avocatul Lucian Bolcaș pentru DCNews. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel