Lazăr Comănescu, ministrul de externe, mulțumește Camerei de Comerț

Ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, a declarat la DCNews Live că va fi schimbat modul de stabilire a celor care reprezintă interesele economice în ambasade. Ministrul s-a referit la dimensiunea economică a politicii externe, pornind de la experiența Germaniei sau Austriei, cele mai performante state în acest sens.

"Fac recurs la experiența unor țări precum Germania sau Austria: în stabilirea celor care reprezintă interesele economice într-o ambasadă, acest lucru se face în consultare cu Camerele de Comerț ale țărilor respective, cu organizațiile patronale sau sectoriale. Așa trebuie să facem și noi. E adevărat că pentru asta e nevoie și de o regândire a sistemului cameral din România. Sunt într-un dialog pe această temă și îi mulțumesc președintelui actual al Camerei de Comerț și Industrie a României - dl Mihai Dărăban”, a spus Lazăr Comănescu la interviul DCNews Live.

”La vizita din noiembrie anul acesta din Slovacia, pentru prima data în stiința mea în timpuri mai apropiate, președintele Camerei de Comerț a făcut parte din delegația oficială a președintelui Iohannis și cu această ocazie s-a organizat cu contribuția substanțială a Camerei de Comerț și Industrie  a României și cu omoloaga ei din Slovacia un forum economic realmente de succes. Este un gen de activități pe care îmi propun să-l promovâm în continuare cu cât mai mare vizibilitate", a adăugat ministrul. 

De asemenea, Lazăr Comănescu consideră că este importantă o participare "mult mai vizibilă și mai de substanță" a României la procesul decizional din cadrul UE, dar și o mai bună reprezentare a țării noastre în instituțiile europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel