La Calafat va fi realizat primul muzeu al muzicii folk din Europa

Primaria municipiului Calafat anunța demararea realizarii proiectului „ Muzeul Muzicii Folk „ care este primul asemenea asezamant cultural din Europa .

Calafatul este cunoscut ca unul din punctele importante pe harta Romaniei în privința manifestarilor culturale . Astfel , în municipiul de la malul Dunarii se realizeaza manifestari precum : Tabara Naționala de Muzica Folk , Festivalul Floare de Ger , spectacolele de muzica și poezie „Semne ” .

Colectia muzeului va fi realizata din donatii ale artistilor folk , iar de dezvoltarea acestui muzeu se va ocupa prof. Dan Vana care este și organizatorul Taberei Naționale de Muzica Folk, o persoana extrem de cunoscuta si apreciata in lumea muzicii folk . Locația va fi în actualul Muzeu de Arta din Calafat ( Palatul Marincu ) .

Conform primarului Mircea Guta : „Acest proiect este important din mai multe puncte de vedere . În primul rând este o atracție turistica unica și face parte dintr-un ansamblu de măsuri economice și turistice ce încearcă sa promoveze și sa dezvolte economic municipiul Calafat ( ajutorul de minimis , taxe locale 0 pentru investitori , etc ) . De asemenea prin unicitatea sa pune frumosul nostru oraș pe harta culturala a Europei . La fel de important este și faptul ca acest proiect nu va costa nici un leu din bugetul local ( colectia va fi realizata din donatii , personalul care se va ocupa de buna organizare este cel al Muzeului de Arta si primariei municipiului Calafat iar locația este de asemenea în administrarea primariei ) . Sunt convins ca toți artistii folk care vin anual la Calafat și sunt prietenii orașului nostru vor contribui la realizarea acestui muzeu . Muzeul va fi inaugurat anul viitor pe 1 august care este și data debutului festivalului anual „Tabara Naționala de Muzica Folk . Speram ca o mare parte dintre cei care traverseaza podul Calafat - Vidin sa viziteze Calafatul pentru a putea sa admire acest omagiu adus muzicii folk .”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel