EXCLUSIV  Kovesi, audiată. Ingrid Mocanu: Așa ceva nu poate rămâne nepedepsit

Ingrid Mocanu
Ingrid Mocanu

Avocata Ingrid Mocanu consideră că este o coincidență audierea Codruței Kovesi și că aceasta ar trebui să răspundă în fața legii indiferent câtă susținere ar avea din afara țării. 

"Consider că este o simplă coincidență și că la acest moment s-au adunat suficiente probe astfel încât să existe suspiciuni rezonabile ca a săvârșit o faptă penală. Pe de altă parte, secția s-a comportat foarte civilizat. I-au dat două zile să își caute un avocat să își formuleze apărarea. În perioada în care domnia sa era șef la DNA, se ridicau oamenii de pe stradă și erau duși la arest", a declarat Mocanu, pentru Dc News.

"Și eu am fost luată pentru fapte vechi"

Avocata mai spune că perioada șefiei lui Kovesi la DNA nu are legătură cu statul de drept. "Eu am fost luată din sediul Minsterului Justiției de doi gealați și acuzată de fapte cel puțin la fel de vechi cum susține Kovesi că sunt cele pentru care ea este acuzată. Faptul că a fost propusă la Parchetul European nu înseamnă că beneficiază de imunitate și că atunci când te crezi foarte important într-o țară nu trebuie să răspunzi penal, pentru că nimeni nu este mai presus de lege. Cred că un comportament ca al doamnei Kovesi nu poate rămâne nepedepsit. Perchezițiile la șase dimineața, fără nicio legătură cu faptele, cu interceptări falsificate nu reprezintă un stat de drept. De aceea, ca avocat, apreciez că oamenii care au încălcat legea trebuie să răspundă indiferent de cât de sprijin politic beneficieză din afara statului sau din interior",  a adăugat Mocanu pentru DC News. 

VEZI ȘI:

Kovesi, audiere la Parchet. USR: Nu poate fi întâmplător

Dăncilă, în biroul lui Dragnea - update

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel