Jo 2012: Federer în finala olimpică

Roger Federe
Roger Federe

Elvețianul Roger Federer, l-a învins astăzi în semifinala de la Londra, pe argentinianul Juan Martin Del Potro, după un meci maraton încheiat la finalul a patru ore și 26 de minute

[caption id="attachment_215873" align="alignnone" width="400"] Foto: Agerpres/AP[/caption]

Liderul ATP, e primul finalist la tenis de câmp de la Jocurile Olimpice din acest an, după ce a trecut de Juan Martin Del Potro cu scorul de 3-6, 7-6, 19-17. Meciul de trei seturi ce a ținut aproximativ patru ore și 26 de minute, este cel mai lung din era Open. Partida în care elvețianul a servit 24 de ași, a depășit cu jumătate de oră, recordul de durată al unui meci de simplu la olimpiadă, deținut până acum de Jo-Wilfried Tsonga și Milos Raonic. ”Juan Martin s-a ținut foarte tare. Nu cred că am mai jucat vreodată un set atât de lung, într-un meci de trei seturi. A fost ceva fizic și mental. Mă simt groaznic pentru Juan Martin, dar să fie mândru de el”, a declarat finalistul olimpic. Tot în urma acestei partide, Federer și-a asigurat prima medalie olimpică la simplu dintr-o carieră care cuprinde 17 titluri la turneele de mare șlem. În 2008 la Beijing, elvețianul și partenera sa de la dublu, Stanislas Wawrinka, au câștigat aurul la dublu.

Roger Federer va disputa duminică finala olimpică, în compania câștigătorului din partida dintre favoritul numărul 2 Novak Djokovic din Serbia și favoritul numărul 3, Andy Murray din Marea Britanie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel