Iohannis apără Guvernele care nu au schimbat NIMIC. Care e MOTIVUL: Da, așa este

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Președintele Klaus Iohannis a recunoscut că Guvernele pe care le-a girat în ultimii cinci ani, odată cu tragedia de la Colectiv, nu au reușit să schimbe nimic în sistemul de sănătate, iar marii arși sunt transferați în continuare în străinătate. 

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat de ce la 5 ani de la Colectiv, România nu poate trata, la standarde europene, o persoană cu arsuri grave și e nevoie să o transporte din nou în străinătate. Asta în condițiile în care, în acești 5 ani, nu a fost doar PSD la Guvernare, ci au fost timp de 2 ani Guvernele girate de el. 

"Da, așa este. A fost la finalul lui 2015, un an de zile, un Guvern tehnic minoritar, care, din păcate, nu a reușit să miște mult și nici nu se aștepta cineva să facă reformă un Guvern interimar. Cum și acesta, Guvernul Orban, este un Guvern interimar până la alegeri, pe o perioadă foarte scurtă de mandat, cu o minoritate în Parlament și evident, în aceste condiții, nu cred că s-a așteptat cineva să facă reformă. Reformele se fac cu o majoritate Parlamentară solidă care sprijină Guvernul și care înțelege nevoia de reformă.

Acum, speranța mea și a multor români este ca după alegeri să se constituie o nouă majoritate parlamentară, o majoritate în jurul PNL, care împreună cu mine poate să se reapuce la modul cel mai serios de reformarea marilor sisteme publice, nu pentru a face reformă de dragul reformei, ci pentru că altfel, România nu poate să meargă mai departe", a declarat Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel