Închisoare pentru botox, implanturi de silicon, manichiură sau gene false. Țara în care au fost introduse interdicțiile pentru frumusețe

Fotografie creată de NEOSiAM 2021, de la Pexels
Fotografie creată de NEOSiAM 2021, de la Pexels

Restricțiile din țara din Asia Centrală au intrat în vigoare luna aceasta la scurt timp după ce noul președinte Serdar Berdymukhammedov a preluat mandatul în cadrul unor alegeri simulate din 12 martie în urma cărora și-a înlocuit tatăl.

În Turkmenistan, femeile nu mai au voie să poarte haine „strânse”, să-și vopsească părul sau să folosească accesorii de frumusețe precum unghiile sau genele false.

Într-o nouă interdicție, în stil taliban, poliția rutieră din Turkmenistan interzice acum șoferilor bărbați de vehicule private să ia femei cu excepția cazului în care sunt rude. De asemenea, femeilor le este interzis să stea pe scaunul din față lângă șofer.

S-au introdus și alte interdicții pentru femeile care au operații estetice, cum ar fi mărirea sânilor, umplerea buzelor sau chiar microbladingul sprâncenelor, care este popular în rândul multor tinere din Turkmenistan.

Zeci de femei și-au pierdut locul de muncă în ultimele săptămâni pentru că ar fi avut implanturi mamare sau botox. 

Duse la secția de poliție pentru purtarea de gene sau unghii false

În cadrul unor raiduri fără precedent în locuri publice și birouri, poliția a adunat femei care purtau gene și/sau unghii false și le-a dus la secțiile de poliție, au declarat mai mulți martori oculari din capitală, Ashgabat și din alte orașe turkmene, pentru RFE/RL.

Potrivit unui locuitor din Ashgabat, femeilor li s-a spus să-și scoată accesoriile de frumusețe și să plătească o amendă de aproximativ 140 de dolari. Adică jumătate dintr-un salariu lunar pentru turkmenul mediu.

De asemenea, ofițerii opresc femeile pe străzi și în transportul public pentru a verifica dacă și-au mărit buzele din punct de vedere cosmetic, a spus un rezident al provinciei Balcani.

”Poliția cere ca femeile să-și scoată măștile de față pentru a verifica dacă au folosit materiale de umplere pentru buze”, a spus femeia, sub rezerva anonimatului.

Amendă de 2.000 de dolari pentru șoferii care au o femeie pe scaunul din față al mașinii

Într-o restricție suplimentară a drepturilor femeilor, guvernul a interzis șoferilor de mașini private să ofere o plimbare unei femei care nu este membru al familiei. Poliția rutieră oprește mașinile private care transportă pasageri de sex feminin și cer dovada că femeile sunt rude cu șoferul.

În provincia Balcani, mai multe persoane au declarat pentru RFE/RL că femeile nu mai au voie să ocupe locul din față lângă șoferi, atât în ​​taxiuri, cât și în vehicule private. Nu este clar dacă aceeași regulă a fost introdusă în alte părți ale Turkmenistanului.

Șoferii din provincia Balcani se pot confrunta cu o amendă de 2.000 de dolari dacă au o femeie pe scaunul din față, chiar dacă este membru al familiei, a spus proprietarul unei mașini. După ora 20.00, șoferii nu au voie să ia deloc o pasageră, indiferent dacă este rudă sau străină, a spus el.

În Turkmenistan, femeilor, cu puține excepții, li se interzice în mare măsură să conducă, deși guvernul nu a emis niciodată în mod public nicio interdicție oficială ca femeile să se afle la volan.

Restricții vestimentare

Autoritățile din țara cu majoritate musulmană au încurajat întotdeauna femeile să poarte haine tradiționale, evitând atât ținutele în stil occidental, cât și hijabul islamic.

O ținută tradițională constă într-o rochie brodată până la glezne, cu mâneci lungi, adesea confecționată dintr-o țesătură colorată. Articolele pentru cap tradiționale pentru fete sunt o pălărie colorată, brodate, în timp ce femeile poartă adesea o batistă legată în spatele capului.

Îmbrăcămintea tradițională servește ca o uniformă pentru femei la locul de muncă, la întâlnirile oficiale și la evenimente publice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel