Hunedoara. Protest spontan la termocentrala Mintia

[] []

31 iul 2019 / 11:14
Salveaza PDF Comentarii

Aproximativ 100 de angajaţi ai termocentralei Mintia, din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH), au declanşat, miercuri dimineaţa, un protest spontan, după ce administraţia companiei i-a informat că avansurile salariale pe luna iulie vor fi plătite cu întârziere.

'Trebuia să primim avansul pe data de 30 iulie, iar acum ni s-a transmis că plata se va face pe 2 august. Este pentru a treia lună în care primim banii cu întârziere', a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Sindicatului Liber Independent Electrocentrale Deva (SLIED) Deva, Mircea Crişovan.

De asemenea, oamenii solicită administraţiei acordarea echipamentului de protecţie, despre care susţin că nu l-au mai primit de un an de zile. Potrivit liderului sindical, la protest iau parte angajaţii din secţiile de reparaţii. Aceştia au întrerupt lucrul şi au ieşit în curtea întreprinderii, unde s-au întâlnit cu directorul termocentralei, Ioan Conţ, care a încercat să-i convingă să renunţe la protest. Termocentrala Mintia face parte din CEH, alături de termocentrala Paroşeni şi de minele de cărbune Livezeni, Lonea, Lupeni şi Vulcan. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22