Hunedoara: Protestul angajaţilor de la termocentrala Mintia s-a încheiat

Protestul spontan al angajaţilor de la termocentrala Mintia s-a încheiat miercuri, înainte de prânz, după ce conducerea Complexului Energetic Hunedoara (CEH), din care face parte acest producător de energie, a dat asigurări oamenilor că va achita drepturile băneşti ale salariaţilor în cursul zilei de vineri.

'Directorii termocentralei au venit în curte şi au discutat cu oamenii. Am vorbit la telefon, pe speaker, şi cu directorul general, care a promis că banii vor fi viraţi pe carduri în cursul zilei de vineri. Aşteptăm să vedem ce se va întâmpla, dar, dacă nu se achită avansurile, nu putem garanta cum vor reacţiona oamenii la începutul săptămânii viitoare', a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Sindicatului Liber Independent Electrocentrale Deva, Mircea Crişovan.

Potrivit acestuia, acţiunea de protest a fost declanşată miercuri dimineaţa de angajaţii de la atelierele de reparaţii, nemulţumiţi de un anunţ al administraţiei CEH, conform căruia avansurile salariale pe luna iulie vor fi achitate cu întârziere. Pe timpul protestului spontan, la care au luat parte circa 100 de angajaţi, nu a fost afectată activitatea de producţie a energiei electrice. Sindicatul susţine că este pentru a treia oară când există întârzieri la plata drepturilor băneşti curente. Termocentrala Mintia face parte din CEH, alături de termocentrala Paroşeni şi de minele de cărbune Livezeni, Lonea, Lupeni şi Vulcan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel