Hong Kong: Armata chineză îi avertizează pe protestatari

Şeful unităţii militare a Chinei în Hong Kong i-a condamnat pe protestatarii antiguvernamentali şi a avertizat că violenţa nu va fi tolerată, în primele sale comentarii cu privire la demonstraţiile ce au zguduit oraşul din iunie, informează joi DPA.

Chen Daoxiang a declarat la o recepţie în Hong Kong miercuri noapte, marcând a 92-a aniversare a Armatei de Eliberare a Poporului, că recent au fost 'o serie de incidente extrem de violente', potrivit South China Morning Post. 'Acestea au afectat prosperitatea şi stabilitatea oraşului şi au reprezentat o provocare la adresa statului de drept şi a ordinii sociale', a adăugat el.

'Incidentele au ameninţat grav viaţa şi siguranţa cetăţenilor din Hong Kong. Acest lucru nu trebuie tolerat şi noi ne exprimăm condamnarea puternică', a adăugat el. Protestele în masă au început în Hong Kong, o fostă colonie britanică care este acum semiautonomă, pe 9 iunie împotriva unui proiect legislativ ce ar fi permis extrădarea în China. În ultimele săptămâni, ele s-au transformat într-un protest amplu împotriva guvernului din Hong Kong, precum şi a brutalităţii poliţiei.

Potrivit ziarului chinez, garnizoana a difuzat miercuri un film de trei minute ce arată trupe care iau parte la exerciţii antirevoltă. Videoclipul prezintă mai mulţi soldaţi şi vehicule militare deplasându-se pe străzi pustii şi dealuri a ceea ce pare a fi Hong Kong, trăgând focuri de mitralieră spre ţinte nevăzute. La un moment dat un soldat strigă: 'Toate consecinţele vi le asumaţi singuri', în timp ce în scenele ulterioare soldaţii pot fi văzuţi escortând civili încătuşaţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel