EXCLUSIV  Hemoragie, sarcină. Nicolae Suciu, medic Obstetrică și Ginecologie: Acum se moare prin... - VIDEO

Celebrul medic ginecolog Nicolae Suciu a spus din ce se poate muri.

„Eu merg la serviciu dimineața, mai aud în caz de cutremur să-ți iei o apă, o patură, să te adăpostești în dreptul ușii. N-am prea auzit sau n-am auzit deloc să se spună atunci când crezi că ești gravidă mergi să cauți, să vezi ce trebuie să faci. Trebuie să învățăm populația despre un program reproductiv", a spus Nicolae Suciu, la DC News, în cadrul rubricii Academia de Sănătate.

Cu privire la mortalitatea maternă, a precizat că „oarecum se corelează cu pacientele care nu au urmat un program ante-natal. Lucrul îmbucurător este că numărul persoanelor care apelează la avort este în scădere".

2.000 de mame care nu au avut nici 15 ani

De asemenea, a spus că, în anul 2016, în jur de 2.000 de minore au devenit mame. „În 2016 am avut aproape 2.000 de mame care nu au avut nici 15 ani. 2.000 de mame! Nu și-au terminat programul școlar, de aici un punct de vedere pe care mi l-a cerut Bodog (n.r. când era ministrul Sănătății) în promovarea și susținerea contracepției, a educației sanitare în școli. Pentru că multe tinere nu au cunoștințe de la mamele lor, și atunci noi trebuie să venim în întâmpinare, să le vorbim și de bolile cu transmitere sexuală", a spus Nicolae Suciu.

„Se moare..."

„Nu se moare, în prezent, prin avorturi provocate, cum am avut, de exemplu, până în 89. (...) Acum se moare prin hemoragie, prin patologie preexistentă asociată și amplificată de sarcină și, cum v-am spus, printr-o pantologie mai ales pentru populația adolescentă, rinichiul lor nu este pregătit pentru o funcție metabolică, și nu numai rinichiul, poate și ficatul. Și celelalte, glanda mamară nu e pregătită pentru o alăptare viguroasă", a declarat acesta.

Interviul poate fi urmărit accesând filmarea de mai jos:

[citeste si]  

Amintim că DCNews a demarat, în colaborare cu prof. dr. Irinel Popescu, președinte al Academiei de Științe Medicale, un proiect dedicat informării publicului, dar și a specialiștilor, asupra unor subiecte medicale de actualitate. Seria de emisiuni realizată de profesorul Irinel Popescu, sub egida Academiei de Științe Medicale, este publicată în rubrica Academia de Sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel