Guvernul Ponta vrea să cumpere "Cumințenia Pământului", opera lui Constantin Brâncuși

"Cumințenia Pământului", sculptată de Constantin Brâncuși, care face parte dintr-o colecţie bucureşteană privată, este scoasă la vânzare, iar Ministerul Culturii a fost mandatat, miercuri, de Guvern să înceapă negocierile legate de cumpărarea capodoperei, care este evaluată la circa 20 de milioane de euro. 

Casa Artmark, în calitate de mandatar al proprietarilor sculpturii, a notificat în 3 septembrie Ministerul Culturii cu privire la punerea în vânzare a sculpturii realizate de Brâncuși, drept răspuns la ofertele existente în piața internă și în cea internațională, oferindu-i acestuia ocazia de a păstra și muzealiza opera, conform dreptului de preemțiune al statului român.

În ședința de miercuri, Guvernul a aprobat memorandumul cu privire la demararea negocierilor în vederea achiziționării sculpturii „Cumințenia Pământului", au afirmat surse oficiale pentru Mediafax.

Citește și ʺCumințenia Pâmântuluiʺ, sculptată de Constantin Brâncuși, scoasă la licitație

"Ministerul va desemna o comisie de specialişti, care ar urma să înceapă negocierile cu privire la opera marelui sculptor român", au precizat sursele citate.

Dacă oferta pe care statul român o va face actualilor proprietari ai sculpturii va fi acceptată, lucrarea ar putea rămâne în România, însă reprezentanții Artmark susțin că această sculptură ar putea fi teoretic achiziţionată în cele din urmă de Tate Modern, cel mai vizitat muzeu de artă modernă din lume în 2013, care mai are în colecţiile sale o lucrare de Brâncuşi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel