Guvernul dă mai mulţi BANI pentru medici - Cine beneficiază. UE, veste excelentă pentru România

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a anunţat în şedinţa de Guvern cine sunt beneficiarii stimulentului acordat cadrelor medicale care luptă cu coronavirusul, dar a dat şi o veste bună celor care achiziţionează echipamente medicale în această perioadă. 

"Fac un apel la toţi cei care sunt implicaţi în procesul de achiziţie al echipamentelor medicale. Echipamentele medicale se pot achiziţiona de către unităţile sanitare, urmând ca procesul de decontare din fonduri să se deruleze ulterior. Subliniez ca cei care fac aceste achiziţii să nu aibă reţineri, fiindcă noi vom asigura procesul de decontare al acestor cheltuieli. 

Vestea bună e că la propunerea noastră, a Guvernului şi a Ministerului Fondurilor Europene, UE va deconta 100 la sută din echipamentele medicale. Noi  nu avem cofinanţare, ceea ce degrevează bugetul de stat.", a declarat Marcel Boloş la şedinţa de Guvern. 

Stimulent financiar - cine sunt beneficiarii 

După ce preşedintele Klaus Iohannis a propus un stimulent în valoare de 500 de euro pentru medicii care luptă cu COVID-19 în spitale, Guvernul a decis şi cine vor fi beneficiarii acestuia. 

"Am introdus şi stimulentul de risc medical, iar beneficiarii nu sunt doar medicii, ci tot personalul medical implicat în tratarea bolnavilor. Mă refer la asistenţii medicali, personal de pe ambulanţe, personalul paramedical. Pe acest stimulent se va plăti doar 10 la sută impozit pe venit.", a mai spus ministrul.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel